Interdicție totală: Telefoanele mobile, interzise începând cu 2 septembrie 2024

Începând cu 2 septembrie, utilizarea telefoanelor mobile va fi interzisă în școlile din Ungaria. Guvernul condus de Viktor Orban a impus această măsură, astfel încât elevii să nu mai aibă acces la smartphone-uri în timpul orelor de curs.

Telefoanele mobile, interzise în școli

Elevii din Ungaria nu vor mai putea folosi telefoanele mobile în unitățile de învățământ începând cu noul an școlar, care debutează pe 2 septembrie. Această decizie va afecta aproximativ 1,5 milioane de elevi. Zoltán Maruzsa, secretarul de stat responsabil pentru învățământul public, a subliniat importanța acestei măsuri, menționând că va conduce la îmbunătățirea performanței școlare și a interacțiunilor sociale între elevi.

Școlile sunt pregătite pentru începutul anului școlar, manualele au fost distribuite, iar toate detaliile administrative au fost puse la punct. Fiecare instituție va include în regulamentul intern modalitatea de colectare și returnare a telefoanelor, precum și modul în care acestea vor fi depozitate pe durata programului școlar.

Citeste și:  USR propune lege prin care universitățile să asigure 75% din locurile pentru stagii de practică studenților

Pentru cazurile în care un elev are nevoie de telefon din motive de sănătate, directorii școlilor pot aproba excepții. De asemenea, profesorii vor avea libertatea de a folosi smartphone-urile în scopuri educaționale, dacă consideră necesar.

Măsura se aplică și în Grecia

O măsură similară va fi implementată și în Grecia, începând cu 11 septembrie. Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat că elevii vor trebui să își păstreze telefoanele mobile în ghiozdane pe toată durata orelor de curs, subliniind că acestea nu își au locul în sălile de clasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.