Intră cu încredere la examenul de Bac! Cursuri gratuite la Universitatea Transilvania din Brașov

Cadre didactice din cadrul Universității Transilvania din Brașov vor oferi gratuit și anul acesta ore de pregătire pentru examenul de bacalaureat, la limba și literatura română, matematică și informatică și pentru prima dată, și la limba și literatura germană.

Începând de luni, 4 martie, elevii de liceu pot participa la orele de pregătire oferite de cadrele didactice de la Facultatea de Litere și de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul universității noastre.

La Limba și literatura română vor fi abordate operele literare aflate în programa pentru bacalaureat. Cursurile urmăresc să îi învețe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situații de comunicare. La limba și literara germană cursurile se axează pe interpretarea textului liric. 

Citeste și:  Pe 25 aprilie Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY

La matematică, în cadrul orelor de pregătire, cadrele didactice vor aborda noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, în timp ce la informatică vor fi studiate noțiuni de algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme.

Cursurile au fost programate după-amiaza, astfel încât toți liceeni interesați, să poată participa.

La Limba și literatura română orele vor fi susținute începând de vineri, 15 martie, în corpul T (Bdul Eroilor, 25), Aula NT. Cursurile de pregătire la limba și literatura germană vor avea loc în sala TP 11, tot în Corpul T. La matematică orele de pregătire se vor susține online, începând din 4 martie, până în 27 mai 2024 iar cele la informatică vor debuta în 14 martie.

Citeste și:  Noua școală din Stupini a primit avizul Comisiei de circulație

Programul complet al cursurilor de pregătire, precum și link-urile de autentificare pe platforma de predare online sunt disponibile la: https://admitere.unitbv.ro/pregatire-bacalaureat.html  

Foto. Freepik.com @ wayhomestudio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.