Intrare liberă la a doua ediție a festivalului Lynx

Festivalul va debuta marți, 4 iunie, cu „Songs of Earth / Cântecele Pământului” (regizat de Margreth Olin și produs de Wim Wenders), o lucrare audiovizuală care explorează forțele esențiale ale naturii. Filmul utilizează camera pentru a purta spectatorul din adâncurile microcosmosului natural către peisajele sălbatice, și a fost aclamat la nivel internațional în festivaluri de renume.

Accesul la toate evenimentele festivalului este gratuit, în limita locurilor disponibile. Biletele, care nu au valoare monetară, trebuie obținute de pe site-ul festivalului, iar locurile în sală sunt garantate doar dacă sunt scanate cu 15 minute înainte de începerea proiecțiilor.

A doua ediție a Lynx Festival, singurul eveniment din România dedicat exclusiv fotografiei și filmului documentar de natură, se va desfășura la Brașov între 4 și 9 iunie. După ce anul trecut a prezentat opt documentare internaționale, toate sold-out și majoritatea în premieră în România, festivalul revine cu o selecție nouă care va încânta iubitorii de film și natură de toate vârstele.

Citeste și:  34 de cetăţeni străini, opriţi la frontiera cu Ungaria

Organizat de Asociația România Sălbatică și Asociația FORONA (Organizația Fotografilor de Natură din România), festivalul se va desfășura la Cinema Astra și va oferi șase zile de proiecții de filme, expoziții, ateliere și alte activități.

„Ne concentrăm din nou pe documentare și expoziții de fotografie de natură și suntem încântați să prezentăm filme internaționale premiate, cum ar fi ‘Cactus Hotel’ sau ‘Wild Horses’, dar și filme românești. Un exemplu este premiera națională a filmului ‘Wild Transylvania’, realizat de o echipă din Irlanda despre fauna sălbatică din Transilvania, regizat de John Murray, unul dintre invitații speciali de anul trecut.

Filmul surprinde viața sălbatică din această regiune a țării noastre și peisajele pitorești. În program mai avem și ‘Cactus Hotel’, o comedie cu animale fascinante, și filme despre lupi, Marea Mediterană, și un documentar BBC despre Antarctica, prezentat în format 3D.

Citeste și:  RATBV oferă invitații la două spectacole ale Teatrului Dramatic ”Sică Alexandrescu”

De asemenea, vom avea o discuție despre fotografie în urma concursului internațional de fotografie Milvus Foto Contest, cu fotografi invitați, printre care Morten Hilmer, un fotograf renumit în Europa, care va susține un masterclass la Brașov”, a declarat Dan Dinu, directorul artistic al festivalului și președintele Asociației România Sălbatică.

Programul din acest an include 13 documentare remarcabile, dintre care 9 vor fi prezentate în premieră națională. Ediția a doua a Lynx Festival îl aduce în România pe Morten Hilmer, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de natură contemporani. El va susține pe 7 iunie un masterclass la Brașov despre regăsirea pasiunii pentru fotografie, bazat pe experiențele sale din locuri reci și îndepărtate, cum ar fi Svalbard, un arhipelag acoperit de ghețari situat la peste 500 de mile nord de Norvegia continentală. Prezentarea sa, „Chasing my Lost Spirit”, va oferi participanților o perspectivă unică asupra artei fotografice, centrată pe ideea de prezență în moment.

Citeste și:  Lidl pregătește deschiderea unui nou magazin, în Râșnov, pe 30 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.