„Întrecerea gulaşurilor”, mâine, la Cobor

Ferma de Biodiversitate Cobor invită iubitorii de gust bun și de natură, mâine – 14 octombrie, la ,,Întrecerea gulașurilor”, un eveniment adresat publicului larg, dar și celor pasionați de gătit. Șapte echipe se vor întrece în prepararea celui mai gustos gulaș, ingredientul vedetă fiind carnea de Sură de stepă. Participanții la eveniment se vor bucura de o varietate de gusturi și arome, vor putea să decidă care este cel mai bun gulaș, votând la secțiunea „votul publicului” și vor petrece o zi frumoasă în natură. Biletele sunt disponibile pe iaBilet.ro, iar accesul copiilor până la 6 ani este gratuit.

  • Întrecerea gulașurilor, un eveniment pentru întreaga familie
Citeste și:  Cu ce se ocupă, de fapt, parlamentarii României?

În cadrul evenimentului participanții sunt invitați să participe la un tur de fermă în care vor cunoaște caii aflați în pensiune, canisa de Ciobănesc carpatin, dar și Surele de stepă care pasc libere pe pajiștile Fermei de Biodiversitate Cobor.

Totodată, dacă veniți cu copiii la eveniment puteți să vă înscrieți într-o provocare despre natură și istorie. Veți merge după indicii prin sat și veți descoperi natura și istoria satului transilvănean Cobor.

Gulașul este vedeta mesei de prânz, iar după-amiaza este destinată relaxării și muzicii bune.

  • Sura de stepă, o rasă de vite cu o istorie de peste 500 de ani în Europa
Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Fundația Conservation Carpathia a readus Sura de stepă la Ferma de Biodiversitate Cobor, după o perioadă în care aproape dispăruse din peisajul transilvănean. Rasa istorică este acum pusă în valoare pentru frumusețe, contribuția la conservarea peisajului natural, dar și pentru carnea de înaltă calitate.

Sura de stepă este o specie semisălbatică, care trăiește afară 365 de zile și care contribuie la gestionarea tradițională a pajiștilor cu valoare naturală ridicată (HNV) din jurul satului Cobor. Bogăția naturală a acestei zone este menținută astfel prin folosirea sistemelor durabile de utilizare a terenurilor, pășunatul cu vite fiind considerat a fi cel mai potrivit pentru menținerea biodiversității pajiștilor.

Carnea de Sură de stepă este apreciată în lumea bucătăriei fine, datorită aromei unice dată de consumul de plante și mirodenii de pe pășunile bogate în specii.

Citeste și:  Braşov: Patru bărbaţi, sancţionaţi după ce şi-au fotografiat buletinul de vot

Despre Ferma de Biodiversitate Cobor

Fundația Conservation Carpathia dezvoltă în satul Cobor, județul Brașov un proiect de conservare a biodiversității și management durabil al pășunilor, promovând totodată ecoturismul în cadrul gospodăriilor pe care le-a readus la viață, într-un proces de restaurare ce a respectat arhitectura locală. Ferma reprezintă o afacere verde care menține în viață un sat mic și care dovedește că există dezvoltare prin conservare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.