Ipostaze și expresii: Dialog artistic la Galeria KronArt Brașov! Expoziția reunește lucrările artistei Mihaela Modâlcă și ale elevei sale Iulia Rădulescu

Expoziția de artă plastică „Ipostaze și expresii” propune publicului o întâlnire inedită, un dialog artistic de excepție ce prezintă o legătură străveche (între mentor și discipol), punând față în față lucrările artistei plastice Mihaela Modâlcă și ale elevei sale, Iulia Rădulescu.

Mihaela Modâlcă este artist plastic profesionist, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România (filiala Brașov) din 1991. Lucrările sale se află în colecții de stat, la Muzeul de Artă Brașov, Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul de Artă Sfântu Gheorghe, Muzeul Lăzarea – Harghita, Muzeul Blaj – Secția de Artă Contemporană, Centrul Cultural Srebrenik – Bosnia-Herțegovina și în colecții particulare din SUA, Franța, Germania, Elveția, Belgia, Norvegia, Austria, Croația, Danemarca și Grecia. A fost profesoară de pictură la Liceul de Artă „Hans Mattis-Teutsch” Brașov între 1994-2002, iar din 2007 predă pictura și grafica la Scoala Populara De Arte si Meserii „Tiberiu Brediceanu” Brasov.

Citeste și:  „Anotimpurile” și un show pianistic, la sfârșitul săptămânii, pe scena Operei Brașov

Iulia Rădulescu este elevă în anul V la Secția de Grafică a Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu”. Cele 14 lucrări de grafică ale Iuliei, ce pot fi admirate pe simeze, sunt executate sub îndrumarea profesoarei Mihaela Modâlcă. Artista abordează cu precizie și măiestrie tematici diverse. Dintre lucrările expuse amintim: „Portret de femeie cu șoim”, „Tuburi de culoare”, „Flori de lotus”, „Natură statică”.

Expoziția „Ipostaze și expresii” poate fi vizitată în perioada 12-19 martie 2024 la Galeria de arta KronArt din Brașov. Vernisajul a avut loc marți, 12 martie 2024, prezentarea evenimentului fiind realizată de Gabriel Stan – pictor și director artistic, și de Alina Mușina – redactor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.