O nouă ediție IQ DIGITAL Summit va avea loc, în 15 noiembrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brasov. Printre speakerii-cheie ai evenimentului se vor număra celebrul jurnalist tech și autor de cărți de specialitate Andreas Ekstrom (Suedia), futurologul numit „consultantul consultanților” Matthew Griffin (Marea Britanie) ori cunoscutul antreprenor român Iulian Stanciu (eMAG).
Lor li se vor adăuga si reprezentanți ai autorităților locale, prin Allen Coliban, primar al Brasovului dar si centrale, prin președintele comisiei IT&C din Camera Deputaților, Sabin Sărmaș – totodată președintele ITU-PP, eveniment dedicat industriei tech parte a ONU. Totodată, Sergiu Manea si Achilleas Kanaris – doi dintre cei mai importanți CEO ai unor companii de top din România, BCR, respectiv Vodafone -, vor fi speakeri la summitul de la Brașov.
IQ DIGITAL este o inițiativă George – aplicația de banking inteligent a BCR – în parteneriat cu UPGRADE 100. Începând cu summitul de la Brașov, proiectului i se va alătura, în calitate de technology partner, Vodafone.
Primele două ediții IQ DIGITAL au avut loc la finalul anului trecut la București – în format online și TV ( detalii, aici ) – respectiv în acesta vară, la Iași, când a fost organizat primul Summit din serie, alături de speakeri internaționali cunoscuți.
De ce Brașov, ca următoare destinație? Până acum, zona s-a aflat în eșalonul doi al marilor comunități tehnologice ale României, la distanță de București, Cluj-Napoca sau Iași. În 2019, industria de software din tot județul Brașov reprezenta doar a șasea parte din cifra de afaceri cumulată a companiilor de profil din Cluj (conform unui studiu KeysFin ). Asta în condițiile în care populația județului Cluj era – cam tot pe atunci – cu nici 20% mai mare decât cea a Brașovului. Deși investițiile în tehnologie sunt mai mici la Brașov decât în alte orașe mari, nu înseamnă că nume importante din domeniu nu au făcut deja pasul aici: Pentalog, Siemens, TATA Technologies, iQuest sau Kronosoft au deja sediile în județ.
Cum poate deveni regiunea mai atractivă și pentru alte companii, ce strategii locale și regionale se pot face pentru accelerarea proceselor de transformare digitală, care sunt poveștile startupurilor tech de succes din oraș și zonă – sunt câteva dintre lucrurile pe care se vor discuta la IQ DIGITAL Summit, în 15 noiembrie.
Proiectul IQ DIGITAL se derulează într-un format hibrid, cuprinzând site-ul iqdigital.ro și evenimente cu public, podcasturi, newslettere, dar și numeroase producții video complexe dedicate procesului de transformare digitală al companiilor tip IMM, dar și comunităților locale din care acestea fac parte.
Detalii despre speakeri, program și modalitatea de a obține un loc GRATUIT în sală, la summitul de la Brasov -> aflati pe site-ul oficial al proiectului.