ISU Brașov trimite un nou contingent de pompieri în sprijinul colegilor gălățeni

Pe lângă efectivele de pompieri militari brașoveni aflate în județul Galați și Vaslui, aseară, alți 52 de salvatori din cadrul ISU Brașov au fost dislocați în județul Galați, în sprijinul populației afectate de inundații.

Mărturiile colegilor noștri, care acționează în satele gălățene, reflectă o realitate dură, încărcată de emoții și imagini șocante. Ajunși în zonele afectate, aceștia au găsit un peisaj dezolant, un loc în care apele dezlănțuite au lăsat urme adânci și devastatoare, semn al furiei naturii care a măturat totul în calea sa.

Casele, odată pline de viață, sunt acum goale de oameni, dar pline de noroi. Curțile sunt acoperite de nămol gros, iar gardurile sunt rupte, mărturie a forței cu care viitura a trecut. Pretutindeni sunt obiecte luate de ape și împrăștiate haotic, simboluri ale vieților oamenilor distruse într-o clipă. Peste tot este prăpăd și dezastru. Ce a rămas în urma inundațiilor este greu de descris în cuvinte. Apa nu a făcut discriminare; a luat tot ce a întâlnit, lăsând doar o nenorocire devastatoare în urmă.

Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

𝑰̂𝒏 𝒇𝒂𝒕̦𝒂 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕𝒆𝒊 𝒔𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒔𝒑𝒆𝒓𝒂𝒕𝒆, 𝒄𝒐𝒍𝒆𝒈𝒊𝒊 𝒏𝒐𝒔̦𝒕𝒓𝒊, 𝒂𝒍𝒂̆𝒕𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒈𝒂̆𝒍𝒂̆𝒕̦𝒆𝒏𝒊, 𝒂𝒄𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒆𝒂𝒛𝒂̆ 𝒏𝒆𝒐𝒃𝒐𝒔𝒊𝒕 𝒔̦𝒊 𝒂𝒔𝒕𝒂̆𝒛𝒊, 𝒔𝒄𝒐𝒕̦𝒂̂𝒏𝒅 𝒂𝒑𝒂 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒖𝒓𝒕̦𝒊 𝒔̦𝒊 𝒏𝒂̆𝒎𝒐𝒍𝒖𝒍 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒂𝒔𝒆, 𝒐𝒇𝒆𝒓𝒊𝒏𝒅 𝒔𝒑𝒓𝒊𝒋𝒊𝒏 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒈𝒓𝒂𝒗 𝒂𝒇𝒆𝒄𝒕𝒂𝒕𝒆.

𝑨𝒋𝒖𝒕𝒐𝒓𝒖𝒍 𝒑𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒆𝒔𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒂𝒍 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂 𝒂𝒅𝒖𝒄𝒆 𝒐 𝒓𝒂𝒛𝒂̆ 𝒅𝒆 𝒔𝒑𝒆𝒓𝒂𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝒎𝒊𝒋𝒍𝒐𝒄𝒖𝒍 𝒅𝒆𝒛𝒂𝒔𝒕𝒓𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒔̦𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂 𝒍𝒆 𝒐𝒇𝒆𝒓𝒊 𝒐𝒂𝒎𝒆𝒏𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒔̦𝒂𝒏𝒔𝒂 𝒅𝒆 𝒂-𝒔̦𝒊 𝒓𝒆𝒄𝒐𝒏𝒔𝒕𝒓𝒖𝒊 𝒗𝒊𝒆𝒕̦𝒊𝒍𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒓𝒖𝒊𝒏𝒆𝒍𝒆 𝒍𝒂̆𝒔𝒂𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒂𝒑𝒂̆.

Sursa: ISU Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.