ITM Braşov, cu controalele pe angajatori

Potrivit Strategiei Naționale în ceea ce priveşte reducerea incidenței muncii nedeclarate, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov a făcut publice rezultatele controalelor ce au vizat depistarea și sancționarea muncii nedeclarate, controale efectuate de inspectorii de muncă braşoveni în luna mai 2019.

,,Astfel, cu ocazia desfășurării celor 184 controale au fost depistate 18 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 9 angajatori au fost sanctionați cu amenzi în valoare de 260.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea și transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 179 de controale, în urmă cărora au fost sancţionați un număr de 4 angajatori cu amendă în valoare de 6.000 lei și 2 avertismente.

Citeste și:  „Anotimpurile” și un show pianistic, la sfârșitul săptămânii, pe scena Operei Brașov

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 57.000 lei.

Tot în luna mai, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 82 controale în urmă cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr 25 de angajatori cu amenzi în valoare de 32.500 lei și 34 de avertismente”, se arată în comunicatul I.T.M. Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.