JO 2024: La triplusalt, Andreea Taloș în finală, Diana Ion, prima sub linie

În calificările probei de triplusalt, România a avut două reprezentante care au evoluat în grupe diferite, dar desfășurate simultan.

La prima dintre cele trei sărituri în care concurentele trebuiau să realizeze baremul de calificare în finala probei, sau cea mai bună săritură să fie printre primele 12 rezultate, atât Diana Ion, cât și Andrea Taloș au depășit.

La cea de-a doua încercare, Andreea a sărit 14,23 m, în timp ce Diana a depăși din nou. La cea de-a treia încercare, Diana avea o singură carte de jucat și a venit prudent la prag de teamă să nu depășească din nou. Săritura să a măsurat 14,03 m. Andreea, în cea de-a treia încercare, a sărit la fel de bine, mai puțin cu 2 cm decât în cea de-a doua încercare (14,21 m) și ambele aveau să aștepte evoluția tuturor concurentelor pentru a vedea dacă prind finala.

Citeste și:  USR propune lege prin care universitățile să asigure 75% din locurile pentru stagii de practică studenților

Pentru Andreea a fost cu succes, căci săritura ei cea mai bună a situat-o pe locul 9.

„A fost ceva extraordinar! N-am cuvinte să descriu bucuria care mă încearcă. Mi-am îndeplinit cel mai mare vis, acela de a fi în finala olimpică la proba aceasta pe care o iubesc atât de mult”, a declarat Andreea cu lacrimi de bucurie în ochi.

Din păcate, Diana a trăit senimente la polul opus. Ea avut cu 2 cm mai puțin decât cel de-al 12 rezultat cu care reprezentanta Franței, Ilinois Guillaume, a prins finala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.