Jocuile Olimpice Paris 2024 s-au încheiat cu un superb foc de artificii

După mai bine de două săptămâni. Jocurile OLimpice Paris 2024 au fost declarate închise, într-o atmosferă unică. Ceremonia a început în mod original. Înotătorul francez Leon Marchand, care a cucerit patru medalii de aur şi una de bronz, unul dintre starurile Jocurilor de la Paris, a venit în Grădinile Tuileries şi a preluat Flacăra Olimpică într-un felinar, pentru a o aduce mai târziu pe Stade de France.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic Thomas Bach şi preşedintele Franţei Emmanuel Macron au salutat publicul, iar Orchestra Divertimento a interpretat La Marseillaise – imnul Franţei, reorchestrat de Victor le Masne pe Stade de France. Purtătorii de drapel ai țărilor participante au precedat delegațiile care au intrat terenul Stade de France.Mihaela Cambei, medaliată cu argint la haltere l-a purtat pe al României. Câteva minute mai târziu au venit și colegii din TEAM ROMANIA împreună cu sportivii din celelalte țări. Piese celebre ca Aux Champs Elysée, sau We are the Champions, le-au călăuzit pașii.

Citeste și:  Hochei. Corona Brașov, o victorie categorică în fața ACSH Gheorgheni

A urmat festivitatea de premiere de la cursa femnină de maraton oficiată de Thomas Bach, după care a început show-ul.

Stade de France a fost transformat într-o gigantică sală de concerte cu peste 80 000 de spectatori entuziastmați de spectacolul incredibil, marca Thomas Jolly (directorul artistic), oferit de organizatori. O coloană sonoră originală și o acustică impecabilă, focuri de artificii lassere, imagini din timpul Jocurilor care rulau pe ecranele stadionului și…. o mare surpriză…sportivii au invadat scena și nu s-au mai dat jos în ciuda invitației speciale a crainicului stadionului. Au dansat și s-au bucurat alături de trupa franceză indie Phoenix, care a interpretat hitul Lisztomania.

După discursurile președintelui CIO Thomas Bach și al comitetului de organizare Tony Estanguet, după ce steagul olimpic a fost predat de primarul Parisului, primarului metropolei Los Angeles, după ce H.E.R. a interpretat imnul Statelor Unite ale Americii, Tom Cruise a aterizat pe scenă și a plecat pe motocicletă cu drapelul olimpic spre deliciul publicului.

Citeste și:  Hochei. Corona Brașov, o victorie categorică în fața ACSH Gheorgheni

Pe drumul său virtual spre Los Angeles a fost însoțit de piesele celor de la Red Hot Chili Peppers care la sosirea în LA au oferit un mic recital proiectat pe ecranele Stade de France. Li s-au alăturat Billie Eilish și Snoop Dog.

Minunata Flacără Olimpică a Jocurilor care a vegheat din mijlocul Parisului întrecerile olimpice s-a stins, dar a reaprins în sufletele tuturor sportivilor din întreaga lume dorința de a participa la viitoarele Jocuri Olimpice – Los Angeles 2028. Un nou ciclu olimpic olimpic a început, iar peste patru ani olimpicii se vor întâlni din nou pentru o nouă provocare.

Sursa: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, CNN

Citeste și:  Hochei. Corona Brașov, o victorie categorică în fața ACSH Gheorgheni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.