Jurnaliști brașoveni, invitați la sărbătoarea zilei de 10 Mai, în grădina Palatului Elisabeta

Ziua Independenței Naționale a României, marcată de data de 10 Mai, a fost celebrată cu fast și emoție la Palatul Elisabeta, unde a revenit tradiția Zilei Regelui, după o pauză de 4 ani. Ceremonia a reunit numeroase personalități din țară, dar și reprezentanți ai presei brașovene, printre care și jurnaliști de la redacția brasovstiri.ro.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, însoțită de întreaga familie regală, a primit cu bucurie invitații la evenimentul organizat în grădina palatului. Atmosfera a fost una festivă, cu muzică simfonică și momente dedicate evocării istoriei și a valorilor monarhice.

„Bine aţi venit la Palatul Elisabeta! Hristos a Înviat! Sunt atât de bucuroasă să vă văd atât de numeroşi astăzi. După patru ani, suntem în sfârşit împreună din nou pentru o sărbătoare naţională, unde toată lumea este împreună. Mă bucur foarte mult şi sper să vă bucuraţi de această zi”, a transmis Custodele Coroanei.

Au fost prezenți 4000 de români din toate colțurile țării și din Republica Moldova. Au luat parte demnitari reprezentând Parlamentul și Guvernul, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, un mare număr de ambasadori străini acreditați la București, precum și personalități marcante din lumea artei, a științei și a sportului. Au fost de față reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Bisericii Catolice, ai Bisericii Protestante, ai Cultului Mozaic și ai Cultului Musulman din România. Așadar, mii de invitaţi din toată România, dar și de peste hotare, au participat la acest eveniment, alături de Custodele Coroanei Române, Principele Radu, Principesa Sofia şi Principesa Maria.

Citeste și:  Bastionul Țesătorilor din Brașov se transformă din nou în scenă de jazz: a patra ediție JAZZ BASTION
Facebook @ Familia Regală a României

Unul dintre cele mai așteptate momente a fost parada rochiilor spectaculoase purtate de doamnele prezente. Eleganța și rafinamentul ținutelor au completat perfect atmosfera regală a evenimentului.

Şi-au dat concursul Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi Cavaleria Jandarmeriei Române.

Facebook @ Familia Regală a României
Foto. Majestatea Sa Margareta & Dragoș Popa @ Brasovstiri.ro

Revenirea Zilei Regelui la Palatul Elisabeta a marcat nu doar o sărbătoare națională, ci și o reconfirmare a importanței monarhiei în identitatea și istoria României.

10 Mai: Ziua Regalităţii. O zi cu trei momente semnificative în istoria României

Ziua de 10 Mai are o triplă semnificație deosebită pentru România, marcând trei momente fundamentale din istoria țării: începutul domniei lui Carol I, independența de stat și încoronarea primului rege al țării.

  • 1866: Sosirea principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen la București, eveniment care a pus bazele domniei sale de 48 de ani, una dintre cele mai prospere din istoria modernă a României.
  • 1877: Proclamarea independenței de stat a României față de Imperiul Otoman, un vis împlinit al generațiilor de români.
  • 1881: Transformarea României în regat și încoronarea principelui Carol ca Rege al României, consolidând suveranitatea țării și așezând-o pe calea dezvoltării moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.