Klaus Iohannis, la Zărnești! Plimbare prin Piatra Craiului de Ziua Biodiversității

Președintele Klaus Iohannis a ales să marcheze Ziua Internațională a Biodiversității printr-o vizită în Cheile Zărneștiului, o zonă de o frumusețe naturală deosebită din Parcul Național Piatra Craiului.

Într-o atmosferă relaxată, președintele a explorat peisajul pitoresc al cheilor cu bicicleta, a asistat la o demonstrație impresionantă a echipei Salvamont și a purtat discuții cu administratorii parcului despre importanța conservării biodiversității.

„Cred că este important din când în când să ne detașăm de politică și să vedem că trăim într-o țară cu o natură extraordinar de frumoasă, care cred că merită vizitată mult, mult mai des. Am întâlnit astăzi oameni extraordinari, care m-au dus în munte”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la inceputul discursului, după ce a vizitat Cheile Zărneștiului.

Foto, Presidency.ro

Șeful statului a povestit că a discutat cu cei de la Administrația Parcului și s-a bucurat să audă că numărul turiștilor crește de la an la an. Când se afla la centru, Iohannis spune că s-a intersectat cu un grup de copii care vizita zona în cadrul „Săptămânii verzi”, „introdusă prin Programul România Educată”, a subliniat președintele.

Președintele și-a încheiat discursul invitând românii să viziteze țara: „Și, de fapt, asta am vrut să subliniez cu vizita mea astăzi, de aici: avem zone extraordinar de frumoase, avem oameni foarte dedicați. Poftiți și le vizitați!”

Vizita a subliniat angajamentul președintelui față de protejarea mediului și a evidențiat frumusețea naturală a României.

Citeste și:  RATBV oferă invitații la două spectacole ale Teatrului Dramatic ”Sică Alexandrescu”

Alexandru Lucian Igrișan, primarul orașului Zărnești, și-a exprimat recunoștința pentru vizita președintelui Klaus Iohannis în oraș cu ocazia Zilei Mondiale a Biodiversității. Aceasta este a doua vizită a unui reprezentant al Administrației Prezidențiale în Zărnești în acest an, după ce spitalul orășenesc a primit distincția Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

Primarul a felicitat Serviciul Public Local Salvamont Zărnești pentru profesionalismul demonstrat în cadrul exercițiului de salvare prezentat în Prăpăstiile Zărneștiului. El a subliniat onoarea adusă orașului de această vizită și a reiterat potențialul fantastic al Zărneștiului.

Foto. Alexandru Lucian Igrișan

“Cu deosebită bucurie și recunoștință, vă informez că, orașul Zărnești, este din nou în atenția Administrației Prezidențiale, pentru a doua oară în acest an. După ce spitalul nostru orășenesc a primit distincția Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler din partea Președintelui României iată ca astăzi, de Ziua Mondială a Biodiversității, orașul nostru este vizitat de însuși Președintele României, Klaus Werner Iohannis. Felicitări, Serviciul Public Local Salvamont Zărnești pentru profesionalismul de care au dat dovadă, în cadrul exercițiului de salvare prezentat astăzi în Prăpăstiile Zărneștiului. Suntem onorați de această vizită a Președintelui României și mândri de orașul nostru care demonstrează încă o dată un potențial fantastic”, a declarat primarul Alexandru Lucian Igrișan.

***

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarațiilor de presă ale președintelui Klaus Iohannis:

Bună ziua și bine ați venit aici, în Piatra Craiului!

Citeste și:  Un bărbat din județul Brașov a fost arestat pentru acte de violență

Am venit astăzi pentru a da un semn. Este astăzi Ziua Internațională a Biodiversității și peste două zile este Ziua Europeană a Parcurilor. Cred că este important din când în când să ne detașăm de politică și să vedem că trăim într-o țară cu o natură extraordinar de frumoasă, care cred că merită vizitată mult, mult mai des. Am întâlnit astăzi oameni extraordinari, care m-au dus în munte. Am vizitat Cheile Zărneștiului, am discutat cu oameni foarte dedicați de aici, de la Administrația Parcului Piatra Craiului. Am discutat și chiar am asistat o aplicație a Salvamontului de aici. Oameni foarte, foarte dedicați și m-am bucurat foarte mult să aud că de la an la an crește numărul turiștilor, dar încă, cum am spus la început, pot fi mult mai mulți români care vizitează aceste locuri frumoase pe care le avem. Vizitând acest centru, care este foarte bine pus la punct, am găsit și un grup destul de mare de copii care au vizitat centrul, și, în acest context, cred că este bine să spun: conceptul de Săptămâna Verde, pe care l-am introdus prin Proiectul „România Educată”, dă deja rezultate foarte bune. Copiii vin să viziteze și aceste centre, și parcurile naționale, și parcurile naturale. Este un proiect care se derulează între Ministerul Educației și Ministerul Mediului. Pot să vă spun și că de la Ministerul Mediului s-au găsit fonduri atât pentru Programul „Săptămâna Verde”, cât și pentru un program care este doar la început, se numește „Junior Ranger”, și se dorește a fi un program prin care tinerii sunt atrași în meseria de ranger de parc, o meserie foarte frumoasă și de viitor. Cred că avem aici o șansă foarte bună să integrăm tinerii în administrarea acestor zone naturale superbe și, în același timp, cred că se creează, încet, dar sigur, posibilitățile de integrare efectivă a comunităților care trăiesc în aceste parcuri, în gestionarea lor și, în acest fel, oamenii, sigur, pot să aibă niște venituri foarte bune, prin pensiuni, prin tot felul de activități gen condus turiști prin munți și așa mai departe.

Citeste și:  De la dizabilitate la abilitate în doar șase luni – Povestea transformării cu Iulia Dănilă și invitați speciali

În ansamblu, a fost astăzi o vizită foarte bună. Sunt foarte mulțumit, de asemenea, că am avut un pic de timp să discut cu directorii multor parcuri naționale care au venit astăzi aici. Sunt foarte multe probleme care trebuie rezolvate, dar sunt și foarte multe oportunități. Și, de fapt, asta am vrut să subliniez cu vizita mea astăzi, de aici: avem zone extraordinar de frumoase, avem oameni foarte dedicați. Poftiți și le vizitați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.