Klaus Iohannis, mesaj de Paște: „Vă urez să primiţi în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, într-un mesaj pe Facebook, că Învierea Domnului reaminteşte tuturor chemarea creştină la iubirea aproapelui şi îndemnul convieţuirii în pace.

„Sărbătoarea Sfintelor Paști ne apropie, pentru a trăi împreună Învierea Domnului. Oriunde ne-am afla, celebrăm în comuniune biruința vieții asupra morții și a luminii asupra întunericului, reîncărcându-ne cu speranță în puterea tămăduitoare a credinței și a rugăciunii. În aceste zile speciale, gândurile noastre se îndreaptă și către semenii aflați în suferință, care trec prin încercările cumplite ale unui război nemilos. Învierea Domnului reamintește tuturor chemarea creștină la iubirea aproapelui şi îndemnul conviețuirii în pace și bună înțelegere. Acestea sunt valorile noastre cardinale, așezate de generații pe o temelie de solidaritate şi spiritualitate creștină. Vă urez tuturor, dragi credincioși ortodocși, greco-catolici, armeni şi neoprotestanți, să primiți în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină prilejuite de Sărbătoarea pascală!”, a transmis Preşedintele Klaus Iohannis.

Citeste și:  Conferința gratuită antidrog - P.A.S. Protejează, anticipează, salvează. Mâine, 18 mai, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Duminică, 5 mai 2024, credincioșii ortodocși și greco-catolici din România vor celebra Învierea Domnului, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății. Această zi marchează victoria lui Iisus Hristos asupra morții și păcatului, oferind speranță și mântuire omenirii.

Slujbele religioase vor avea loc în toată țara, începând cu Sâmbăta Mare, când are loc slujba de Înviere. Credincioșii vor participa la procesiuni cu lumânări aprinse, simbolizând lumina lui Hristos care învinge întunericul.

Pe lângă slujbele religioase, Paștele este o sărbătoare a bucuriei și a familiei. Oamenii se adună la mese festive cu preparate tradiționale, cum ar fi cozonacul și pasca, și se felicită reciproc cu urarea „Hristos a înviat! Adevărat a înviat!”.

Citeste și:  Dispozitivul revoluționar care permite persoanelor cu deficiențe de auz să simtă muzica

Învierea Domnului este o sărbătoare a speranței și a vieții noi. Este un moment pentru a ne reflecta asupra credinței noastre și a ne apropia de Dumnezeu și de cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.