La Evaluarea Naţională, după contestaţii au crescut notele pentru 14.700 de lucrări

Ministerul Educației a anunțat rezultatele finale ale Evaluării Naționale după rezolvarea contestațiilor. 14.700 de lucrări au beneficiat de creșterea notelor, reprezentând mai mult de jumătate din numărul total de contestații depuse. În schimb, pentru 9.600 de lucrări notele au scăzut, iar pentru 800 au rămas neschimbate.

Rezultatele complete pot fi consultate pe site-ul oficial al Ministerului Educației. Ierarhia la nivel județean și al municipiului București a elevilor care au susținut Evaluarea Națională va fi publicată mâine, 11 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro.

Înscrierile pentru admiterea la liceu vor începe joi, 11 iulie, iar repartizarea computerizată a candidaților este programată pentru 24 iulie.

Rezultate semnificative:

  • 14.700 lucrări cu note mărite
  • 9.600 lucrări cu note micșorate
  • 800 lucrări cu note nemodificate
Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

Ministerul Educației asigură transparența procesului de evaluare și corectare a lucrărilor, subliniind importanța Evaluării Naționale în parcursul educațional al elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.