Lansarea proiectului „Insert ArtHub Urban“ – conectarea comunității prin inițiative creative în centrul istoric

Organizatorii își propun să aducă arta mai aproape de comunitate şi să ofere locuitorilor Brașovului experiențe culturale de calitate în spațiul public. Azi a fost lansat și apelul pentru contribuții fotografice care surprind esența piațetelor Sf. Ioan, Brassai, Hirscher și Richter, iar primul eveniment din proiect va fi un flash-mob în Piața Sfântul Ioan.

Proiectul Insert ArtHub Urban, o inițiativă ambițioasă care își propune să stimuleze coeziunea socială și să aducă activități cultural-artistice în piațetele din centrul vechi al orașului, a fost lansat astăzi. Finanțat din bugetul Municipiului Brașov, proiectul urmărește să implice artiști locali, comunitatea și companii, făcând din aceste spații, puncte de întâlnire și expresie artistică.

„Prin acest proiect ne propunem să aducem arta mai aproape de comunitate şi să oferim locuitorilor Brașovului experiențe culturale de calitate în spațiul public. Suntem bucuroși că am reușit să strângem în jurul acestui proiect atât de mulți parteneri dornici să se implice”, a declarat Mara Oprișiu, manager de proiect şi președintele Asociației Culturale KunSTadt.

Citeste și:  Numărul firmelor dizolvate în România a crescut cu 16% în primele cinci luni ale anului 2024

Scopul principal al Insert ArtHub Urban este de a transforma piațetele din centrul vechi al Brașovului printr-o serie de evenimente multidisciplinare. Acestea vor include spectacole de dans, ateliere de artă, expoziții și activități interactive, menite să aducă oamenii împreună și să încurajeze participarea comunității la viața culturală a orașului.

Primul eveniment din această serie va debuta pe 5 iulie 2024, cu un eveniment inedit în Piața Sfântul Ioan. Sub coordonarea coregrafei Anamaria Guguian, un grup de dansatori locali și voluntari vor oferi un flashmob de dans contemporan, menit să capteze atenția și să inspire trecătorii.

Tot astăzi a fost lansat și Apelul pentru contribuțiile fotografice ce vor alcătui un catalog on-line, o amprentă vizuală a spiritului vibrant al Brașovului. Organizatorii caută fotografii digitale sau printate care surprind esența piațetelor Sf. Ioan, Brassai, Hirscher și Richter, fațadele clădirilor istorice și dinamica străzilor din centrul vechi, imagini care să reflecte diversitatea și bogăția culturală a orașului nostru.

Citeste și:  S-au pus în vânzare biletele pentru prima ediție a festivalului „Masters Of Classic”! Bucureștiul devine capitala muzicii clasice

Calendarul principalelor evenimente, programate pe tot parcursul verii și la începutul toamnei:

  • iunie și iulie 2024: Ateliere de dezvoltare a unui concept de „treasure hunt“;
  • 1 iulie: Lansare apel catalog digital fotografii ale rezidenților cu piațetele din centrul istoric al Brașovului;
  • 5 iulie 2024: Flashmob în Piața Sf. Ioan;
  • 27 iulie 2024: Expoziție de fotografie tribut și jam-session acustic în Piața Brassai;
  • 25 august 2024: Două spectacole de teatru și trei jocuri pentru copii și familii în Piața Hirscher;
  • 27 septembrie 2024: Concurs de talente pentru adolescenți în Piața Paul Richter.

Proiectul este finanțat din bugetul Municipiului Brașov cu suma de 69.330 lei, prin sesiunea 2024 a Concursului Local de proiecte culturale. Costul total al proiectului este de 83.400 lei.

Citeste și:  Prima ediție de vacanță a Târgului de Carte Gaudeamus debutează, astăzi, în Piața Sfatului

Pentru mai multe informații despre proiect și calendarul complet al evenimentelor, accesați site-ul http://kunstadt.ro/ sau puteți urmări rețelele de socializare: https://www.facebook.com/ackunstadt și https://www.instagram.com/kunstadt.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.