Lansarea Proiectului SMART4NATURE: Educație și Tehnologie pentru Protejarea Mediului Înconjurător

Asociația „SUPORT REGIUNEA CENTRU”, cu sprijinul Academiei Europene a Regiunilor (AER), în parteneriat cu Primăria Comunei Vama Buzăului din județul Brașov și Școala Generală Șieut din județul Bistrița-Năsăud, anunță lansarea proiectului „SMART4NATURE: Educație și Tehnologie pentru Protejarea Mediului Înconjurător”.

Proiectul își propune să crească gradul de conștientizare a tinerilor cu privire la problemele de mediu și să-i încurajeze să ia măsuri concrete pentru protejarea acestuia. Prin intermediul acestui proiect, dorim să încurajăm tinerii să devină mai activi în protejarea mediului înconjurător, folosind tehnologii inovatoare și strategii de educație non-formală.

Obiectivele Proiectului:

  1. Sensibilizare și Acțiune: Creșterea gradului de conștientizare a cel puțin 70% din grupul țintă cu privire la problemele de mediu și încurajarea acestora să ia măsuri concrete pentru protejarea mediului.
  2. Tehnologie și IoT: Utilizarea tehnologiei și a Internetului Lucrurilor (IoT) pentru a ajuta elevii să adune date și informații despre mediul înconjurător și pentru a dezvolta soluții durabile.
  3. Instruire în IoT și Date Satelitare: Instruirea tinerilor în utilizarea tehnologiei IoT și a datelor satelitare pentru monitorizarea calității aerului și a apei din județele Brașov și Bistrița-Năsăud.
  4. Crearea de Microclimate: Crearea a câte unui microclimat în beneficiul a două instituții de învățământ din județele Brașov și Bistrița-Năsăud, pentru a motiva cei 560 de elevi implicați în activități de grup.
  5. Sisteme de Monitorizare a Calității Aerului: Implementarea unor sisteme de monitorizare a calității aerului în beneficiul a două instituții de învățământ, conectate la o platformă IoT.
  6. Raport de Mediu: Realizarea și publicarea de rapoarte asupra zonelor studiate, incluzând informații despre spațiile verzi, biodiversitate, calitatea aerului și a apei, reducerea noxelor și microclimat.
  7. Material Video: Realizarea unui material video despre proiect, pentru a documenta și promova inițiativele și rezultatele obținute.
Citeste și:  34 de cetăţeni străini, opriţi la frontiera cu Ungaria

Conferința de Deschidere: Proiectul va fi lansat oficial pe 5 iunie ora 11:00 la Vama Buzăului, unde va avea loc conferința de deschidere. Evenimentul va include prezentarea planurilor și acțiunilor proiectului, subliniind importanța protejării mediului și a economiei circulare, abordând strategia UE în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.