Elevii claselor I A și B de la Colegiul Național Johannes Honterus au avut astăzi o lecție altfel despre colectare selectivă și reciclare, într-un proiect inițiat de operatorul de salubritate Comprest, în parteneriat cu Primăria Brașov.
Copiilor li s-a explicat care sunt tipurile de deșeuri reciclabile, cum trebuie depozitate ele și unde, au aflat că din zece PET-uri reciclate se fabrică un tricou, sau că deșeurile colectate selectiv, cu excepția hârtiei, trebuie spălate înainte de a fi aruncate în tomberoanele speciale, au văzut filmulețe despre activitatea de salubrizare și reciclare, ba chiar au văzut și cum arată depozitul de deșeuri ecologice al Brașovului, cum a fost el construit, sau cum se face sortarea automată și manuală a deșeurilor.
„Azi am avut o întâlnire cu reprezentanții Comprest,care au discutat cu copiii despre deșeurile reciclabile, lucru foarte important și foarte educativ pentru copii.
O parte dintre lucrurile pe care le-au auzit probabil ei le știau și nu le făceau, dar când totul este demonstrat practic lucrurile sunt mult mai bune. Sper să îi creștem ca elevi cu simț de răspundere și care să recicleze corect“- Rozina Gertrude Găescu, învățătoare la Colegiul Național Johannes Honterus.
„Societatea Comprest desfășoară, în colaborare cu Primăria Municipiului Brașov, proiectul De la mic la mare reciclăm, un proiect de informare și conștientizare a elevilor din școlile brașovene privitor la colectarea separată a deșeurilor reciclabile.
Proiectul se va desfășura pe parcursul anului, în lunile februarie-iunie și septembrie-decembrie, va consta în acțiuni de informare și conștientizare, dar și în activități practice.
Elevii vor învăța ce este reciclarea, care sunt deșeurile reciclabile, în ce recipiente trebuie precolectate aceste deșeuri, și, ceea ce este cel mai important, de ce trebuie să reciclăm.
Noi dorim ca prin acest proiect, informația pe care o transmitem elevilor să ajungă și la părinți, astfel încât gradul de colectare separată în municipiul Brașov să crească, și totodată, prin educație, să încercăm să responsabilizăm oamenii în legătură cu mediul înconjurător“, a explicat Laura Iacob Tihon, reprezentant Comprest SA.
Inițiatorii proiectului își propun să continue aceste lecții în toate instituțiile de învățământ din Brașov, cu adresabilitate mai ales către clasele mici, din școlile gimnaziale.