Legumele româneşti, vândute cel mai adesea de intermediari, nu de producători

Legumele româneşti sunt cel mai adesea vândute de intermediari şi nu de producători. Acesta este cazul în mai multe zone din țară, unde micii legumicultori rămân de multe ori cu produsele nevândute. Dacă reuşesc să-şi vândă producţia, aceasta este la preţuri derizorii. Nici pieţele nu sunt o soluţie, spun ei, întrucât şi acolo au de-a face cu intermediari, care fixează preţurile, potrivit Radio România Actualități.

Producătorii se plâng adesea că intermediarii le oferă prețuri derizorii pentru a-și vinde marfa, iar micii producători nu au loc deloc în piețele administrate de primării. Dar chiar și aici, intermediarii încearcă să le cumpere pe mai nimic legumele, potrivit sursei citate.

Citeste și:  Lansarea volumelor „Lebăda neagră de pe Balaton” și „Lebăda neagră de pe Bosfor”, coordonate de Romeo Couți, la Librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov

Micii producători spun că dacă nu ar fi ajutorul financiar oferit de stat, nu ar reuși să își acopere nici măcar cheltuielile cu întreținerea culturilor și ar ieși în pierdere. Iar așa-zişii producătorii își fac loc în piețe ușor.

De la primărie obțin atestatul de producător și carnetul de comerciant, iar apoi nimeni nu îi mai verifică cât produc pe acea suprafață și cât vând în piață.

Asta în timp ce micii producători, dacă vor să obțină un ajutor financiar de la stat, trebuie să facă dovada înființării culturilor, dar și a vânzării producției.

Sursa, RRA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.