Liceenii brașoveni au șansa să ajungă la NASA, prin intermediul unui concurs: „The Romanian Space Design Competition”

Liceenii brașoveni au șansa să ajungă la NASA, dacă se înscriu și participă la concursul „The Romanian Space Design Competition”.

The Romanian Space Design Competition este o competiție care oferă elevilor de liceu, clasele 9-12, oportunitatea de a face cunoștință cu industria aerospațială într-un context experimental, alături de șansa de a ajunge la NASA. În 2022 a avut loc prima ediție în Bucuresti, iar datorită succesului înregistrat, competiția s-a extins și în Cluj în anul următor, unde a participat un număr semnificativ de elevi. Anul acesta, elevii se pot înscrie în București, Cluj, Iași, Brașov și Timișoara.

Povestea din  spatele concursului și modul de desfășurare

În cadrul competiției, participanților li se prezintă o situație ipotetică în care Sistemul Solar are o industrie aerospațială avansată și o infrastructură semnificativă, viața în afara Pământului fiind comună. The Foundation Society este o organizație își dorește să extindă așezările spațiale și a contractat cateva companii pentru a crea, proiecta și prezenta planuri pentru aceste așezări. Participanții sunt repartizați în una dintre cele patru companii, unde își vor dezvolta și prezenta ideile, demonstrând eficacitatea planului lor.

Citeste și:  Mircea Geoană a deschis seria interviurilor prezidențiale de la #MorningGlory | VIDEO

Fiecare companie este împărțită în mai multe departamente, iar participanții își pot alege domeniul în care doresc să lucreze pe parcursul competiției: ”Structural Design”, “Operations and Infrastructure”, “Human Factors”, “Mission Systems” și “Business and Marketing”. Echipa este compusă din aproximativ 20-25 de elevi și un CEO/mentor, o persoana cu expertiză tehnica în domeniu care ghidează echipa. Orice participant poate candida pentru poziții precum președinte, vicepreședinte de inginerie, vicepreședinte de marketing și business sau director de departament. Candidații susțin un discurs scurt pentru a-și motiva dorința de a obține postul, iar rolurile sunt obținute prin votul colegilor.

Etapele concursului

Etapele concursului sunt: locală, națională, europeană și internațională. Etapele locale și etapa națională se desfășoară în format fizic, iar etapa europeană, în format online. Etapa internațională se desfășoară fizic la Kennedy Space Center, în Orlando, Florida. Anul trecut, trei participanți români au ajuns în etapa finală, iar în acest an, cinci alți concurenți români au avut oportunitatea de a participa la faza internațională.

Citeste și:  În acest weekend, cu bicicleta pe Linia 20

Când și unde se desfășoară etapa de la Brașov?

Etapa din Brașov va avea loc în data de 16 noiembrie , la Colegiul Național “Dr. Ioan Mesota” . Pentru a participa trebuie doar sa completezi acest formular.

Ce trebuie să știi pentru a participa

Participanții se folosesc de cunoștințe în domeniul STEM și/sau în factori umani în contextul aerospațial, competențe în design CAD și deschidere către inovație, cât și de soft skills, cum ar fi spiritul de echipă, adaptabilitatea și capacitatea de a lucra sub presiune. Cercetarea necesară pentru a îndeplini cerințele date de The Foundation Society se desfășoară în ziua competiției. Pentru mai multe informații despre concurs , vă rugăm să verificați site-ul nostru oficial rosdc.rospin.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.