Limitare de tonaj pe podul peste râul Olt situat în comuna Hărman

Având ȋn vedere starea avansată de degradare a podului situat pe drumul județean DJ 112 la km 7+210, la intrarea ȋn localitatea Podu Oltului, până la ȋnceperea lucrărilor de reconstrucție a acestuia, Consiliul Județean Braşov în calitate de administrator al drumului şi podului va limita la 3,5 tone masa maximă admisă a autovehiculelor care vor tranzita podul.

Montarea panourilor de avertizare şi informare va ȋncepe ȋn data de 20 mai şi va dura câteva zile, ȋn funcție de condițiile meteorologice.

Se vor monta panouri de avertizare şi informare:

  • pe Drumul Naţional 11, la intersecţia cu DJ 112 – la intrarea în localitatea Hărman din DN 11;
  • la intersecția drumurilor județene DJ 108, DJ 112 şi DJ 112A, în centrul localităţii Hărman;
  • pe DJ 112, la ieşirea din localitatea Hărman spre localitatea Podu Oltului.
Citeste și:  Dispozitivul revoluționar care permite persoanelor cu deficiențe de auz să simtă muzica

Acest pod, cu o vechime de peste o sută de ani, a ajuns într-o stare precară atât a căii de rulare, cât şi a fundaţiilor, ce nu mai permite reparaţii, astfel încât sunt necesare măsuri de protecţie prin limitarea masei autovehiculelor, până la construirea unui pod nou.

„Înţelegem faptul că acest pod reprezintă singura cale de acces dinspre centrul de comună spre satul Podu Oltului şi că limitarea circulaţiei pe pod poate cauza neajunsuri, dar contăm pe înţelegerea şi sprijinul comunităţii locale, deoarece siguranţa şi viaţa oamenilor sunt cele mai importante”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.