Literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în această seară în culorile roșu, alb și verde, pentru a marca Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

În această seară, literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în culorile roșu, alb, verde, specifice drapelului național maghiar, pentru a marca Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Dorim să subliniem astfel importanța comunității maghiare în dezvoltarea orașului nostru, care de-a lungul istoriei a fost nu numai un important centru economic și cultural, ci și un exemplu de bună înțelegere între cele trei etnii care locuiau în spațiul actualului oraș, în afara zidurilor „Cetăţii” (Kronstadt, Brassó): românii din „Şchei” (Obere Vorstadt, Belgerei, Bolgárszeg), maghiarii din „Blumăna” (Blumenau, Bolonya) și sașii din „Orașul Vechi” (Altstadt, Óbrassó).


Potrivit datelor recensământului din 2021, în Brașov locuiesc aproximativ 11.000 de maghiari, la o populație totală de 237.589 de locuitori. La nivel național, maghiarii sunt prima etnie după români, și depășesc 1 milion de persoane, la o populație de 19.053.815 de locuitori, dintre care 14.801.442 sunt români.

Citeste și:  ISU Brașov scoate la concurs 4 posturi cu încadrare directă pe funcție în rândul personalului civil


Menționăm că, din motive tehnice, nu este vorba de o redare fidelă a drapelului, ci de o preluare verticală a culorilor, conform normelor oficiale referitoare la drapelul Ungariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.