Locuință PROTEJATĂ pentru victimele violenței domestice, înființată în Brașov

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov anunță că începând de astăzi, 4 martie 2020, a devenit funcțională Locuința Protejată „Venusׅ” pentru victimele violenței domestice.

Locuința Protejată „Venusׅ” a fost înființată ca parte a Proiectului „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), axa prioritară 4, obiectivul specific 4.4.
Scopul acestui centru este de a asigura protecţia victimelor împotriva agresorului, prin furnizarea de servicii de cazare pe durată determinată (de până la 1 an), supraveghere, îngrijire, hrană, consiliere psihologică, consiliere juridică, reabilitare și inserție socio-profesională pentru o viață independentă, terapie ocupaţională și orientare vocaţională, de activităţi de grup/socializare cu scopul combaterii marginalizării sociale.
Locuința Protejată „Venus“ pentru victimele violenței domestice este destinată cu precădere victimelor care nu au o locuință proprie și care au nevoie să-și continue procesul de pregătire și adaptare la viață independentă. Locuința poate găzdui minim 6 persoane, iar beneficiarii sunt, conform Proiectului, adulții victime ale violenţei domestice, precum și cuplurile părinte-copil.

Citeste și:  Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România face apel la instituţiile statului să ia măsuri de protejare a activităţii jurnaliştilor

Actele necesare pentru admitere sunt acte de identitate original sau copie, sesizare (din partea victimei, altor instituții/ profesionişti/ persoane, autosesizare), formular de înregistrare a grupului țintă completat/ semnat de beneficiar și, după caz, certificat medico-legal/ alte acte medicale/ anchetă socială/ plângere înregistrată la poliție. În situația în care documentele nu pot fi prezentate la solicitarea de admitere în locuință, acestea se vor întocmi ulterior, cu sprijinul specialiștilor DGASPC Brașov.
Criteriile minime de eligibilitate ale beneficiarilor sunt: să fie victime ale violenței domestice, să se afle într-o situație de risc și să aibă domiciliul/reședința în județul Brașov.

Finanţarea cheltuielilor locuinței protejate se asigură, în condiţiile legii, prin Proiectul „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”, în care DGASPC Brașov este partener, și prin bugetul DGASPC Brașov, conform prevederilor HCJ Brașov nr. 498/28.11.2019 privind asigurarea sustenabilității proiectului.
În primele două luni din 2020, în atenția specialiștilor DGASPC Brașov au intrat 27 de cazuri de violență domestică, în toate cazurile fiind emis și ordin provizoriu de restricție pentru agresor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.