Locul 11 pentru Theodor Matican la Jocurile Paralimpice de la Paris

Theodor Matican a concurat ieri în proba de contratimp pe șosea (cat. T1-2), parcurgând o distanță de 14.1 km într-o competiție strânsă, alături de cei mai buni cicliști paralimpici din lume. Theodor a terminat cursa pe locul 11, dând tot ce a avut mai bun pentru a reprezenta România la cel mai înalt nivel.

Reamintim că Theo Matican se află la prima sa participare la o ediție a Jocurilor Paralimpice. El va mai concura pe 6 septembrie, așa că suntem alături de el în continuare.

În vârstă de 25 ani, este legitimat la CSA Steaua București și este antrenat de tatăl său, dr. Sorin Matican.

Cele mai bune rezultate ale lui Theodor Matican sunt cele două locuri 3 la Campionatul European 2021, atât în proba de șosea, cât și în cea de contratimp. Este multiplu campion naţional, concurează de peste 10 ani la toate marile competiții internaționale în probele de tricicletă, șosea și contratimp, iar visul său este o medalie paralimpică.

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

S-a aflat timp de 12 săptămâni pe locul 1 în clasamentul mondial, la categoria lui. A fost de 18 ori pe podumuri internaţionale, dintre care 14 la nivel de Cupă Europeană.

În 2023, a ocupat locul 5 la Contratimp Individual și locul 5 în proba de Șosea la Jocurile Paralimpice Europene.

În anul 2022, i-a fost conferită Emblema de Onoare a Armatei României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.