Locurile de muncă vacante cresc în primul trimestru din 2024, dar rămân sub nivelul din 2023

Numărul locurilor de muncă vacante a ajuns la 35.000 în primul trimestru din 2024, marcând o creștere față de trimestrul anterior, dar o scădere comparativ cu aceeași perioadă din 2023, conform datelor INS. Industria prelucrătoare și sectorul bugetar concentrează cele mai multe locuri de muncă disponibile.

Rata locurilor de muncă vacante a crescut ușor față de trimestrul precedent, ajungând la 0,69%. Cele mai multe oportunități se găsesc în sectoarele energiei, financiar-bancar și distribuției apei.

Deși numărul locurilor de muncă vacante a crescut în construcții și sănătate, s-a înregistrat o scădere semnificativă în comerțul cu amănuntul. Comparativ cu anul trecut, scăderi importante s-au observat în industria prelucrătoare și administrația publică.

Citeste și:  Solidaritate pe teren accidentat! Aventurierii din comunitatea OFFROADAJUTĂ își folosesc pasiunea și abilitățile pentru a schimba vieți

Ocupațiile de specialiști și muncitori calificați au cele mai multe locuri vacante, în timp ce lucrătorii agricoli și funcționarii publici au cele mai puține opțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.