Lucrările la Pasajul Fartec vor fi reluate în primăvară

Începute în anul 2015 şi suspendate în anul 2016, lucrările la vechiul pasaj de la Fartec vor fi reluate în această primăvară, a anunţat ieri primarul Braşovului, George Scripcaru, după ce a fost întrebat de consilierul local Alexandra Crivineanu (PSD) despre stadiul proiectului.
Lucrările vor fi efectuate de SC Recon SA Braşov, în baza unui contract în valoare de 10,929 milioane lei cu tot cu TVA, semnat în 25 septembrie 2018 cu Primăria Braşov. Conform contractului, în termen de 2 luni de la semnare, ar fi trebuit să fie gata proiectul tehnic, iar termenul de finalizare a lucrărilor era de 12 luni. Ieri, primarul Braşovului a precizat că proiectantul (SC Prinfo SRL Braşov – n.r.) nu a terminat încă documentaţia. „Având în vedere că nu există un proiect tehnic, constructorul nu a putut face aprovizionarea cu materialele necesare. Proiectantul a anunţat că va termina documentaţia până în 28 februarie, astfel că din luna martie constructorul a intrat pe şantier. În urma expertizelor făcute la pasaj, s-a constatat că starea acestuia este mult mai proastă decât se credea iniţial. Acum suntem în întârziere cu câteva luni în derularea contractului privind finalizarea reparaţiilor capitale la vechiul pasaj Fartec”, a explicat primarul.
Obiectul contractului la care a făcut referire primarul este finalizarea lucrărilor de reparaţii capitale la vechiul Pasaj Fartec, lucrări demarate în anul 2015. Acum aproape 4 ani, valoarea investiţiei a fost estimată la 5.977.145 lei fără TVA (8.286.192,83 lei cu TVA inclus), contractul fiind atribuit Asocierii SC Sopmet SA Bucureşti – SC Consal SRL Braşov. Ulterior, lucrările au fost oprite din cauza faptului că s-a constatat, în timpul derulării acestora, că sunt necesare intervenţii mai complexe la infrastructura pasajului. La începutul anului 2017 a fost şi reziliat contractul cu asocierea amintită, în momentul în care erau executate aproximativ 40% din lucrări şi fuseseră făcute plăţi în valoare 2,21 milioane de lei, fără TVA.
Recon şi Prinfo au colaborat şi la construirea noului pasaj de la Fartec, dar şi a celui de la capătul străzii Independenţei. De asemenea, SC Prinfo SRL se ocupă de elaborarea proiectului pasajului hobanat de la Gara Braşov.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.