Lupte ilegale între câini, organizate la Săcele: doi indivizi reținuți, animalele salvate

Doi bărbați au fost reținuți recent de polițiștii din Brașov, după ce au organizat în Săcele, lupte ilegale între câini, cu spectatori. Scenele sângeroase au avut loc la marginea orașului, unde indivizii au asmuțit animalele unele asupra altora pentru propria lor distracție.

Unul dintre spectatori, șocat de cruzimea scenei, a alertat Poliția. La sosirea agenților, cei doi organizatori au încercat să fugă, dar au fost prinși și reținuți. Animalele, rănite și traumatizate, au fost duse de urgență la un adăpost veterinar pentru a primi îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că luptele ilegale aveau loc periodic, iar cei doi indivizi adunau sume importante de bani de la spectatori. Ei vor fi cercetați penal pentru cruzime împotriva animalelor și pentru organizarea de pariuri ilegale.

Citeste și:  Mândrie, Moștenire, Onoare - 110 ani de Olimpism în România în 110 Momente din istoria Mișcării Olimpice

Pe lângă reținerea organizatorilor, polițiștii au organizat o acțiune de verificare a proprietarilor de câini din rase considerate periculoase din Săcele. Doi dintre ei au fost amendați pentru că dețineau câini fără microcip, iar alți doi s-au ales cu dosar penal pentru că tăiaseră urechile animalelor, procedură ilegală în România.

Acest incident tragic pune în evidență cruzimea unora dintre oameni și necesitatea unei legislații mai dure care să protejeze animalele. Luptele ilegale între câini sunt o barbarie care nu are ce căuta în societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.