MAE îndeamnă cetățenii români să-și revizuiască planurile de călătorie în Kenya, pe fondul violențelor antiguvernamentale în această țară

O serie de țări occidentale, între care și România, s-au declarat foarte preocupate de violențele izbucnite marți în Kenya, în timpul demonstrațiilor antiguvernamentale reprimate de poliție și care au făcut cel puțin cinci morți și peste 30 de răniți. În plus, diplomația de la București le recomandă românilor care vor să călătorească în Kenya să își revizuiască planurile și să își amâne deplasările în acest stat african, informează agenția de presă Rador.

„În Kenya, manifestațiile împotriva planurilor guvernului de a impune noi taxe s-au soldat cu morți și răniți, îndeosebi în rândul protestatarilor. Mai multe ONG-uri, inclusiv „Amnesty Kenya”, au sesizat în ultimele 24 de ore numeroase cazuri de răpiri de persoane de către ofițeri în uniformă sau în civil. Totodată, într-o declarație comună a reprezentanțelor lor diplomatice – Canada, Danemarca, Finlanda, Germania, Irlanda, Olanda, Estonia, Norvegia, Suedia, România, Marea Britanie, Belgia și Statele Unite – deplâng decesele și rănile provocate de arme de foc care au avut loc în Nairobi. Diplomația de la București le recomandă românilor care vor să călătorească în Kenya să-și revizuiască planurile și să-și amâne deplasările în acest stat african, din cauza evoluțiilor de securitate generate de tensiunile interne. Totodată, Ministerul de Externe îi îndeamnă insistent pe cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat să-și anunțe de urgență prezența la Ambasada României de la Nairobi, în vederea facilitării obținerii de asistență și protecție consulară, dacă situația o va impune. În plus, cetățenii prezenți în Kenya sunt sfătuiți să manifeste prudență deosebită și să evite zonele în care se desfășoară demonstrații și să urmeze cu strictețe eventualele instrucțiuni ale autorităților locale”, transmite reporterul Radio România, Arina Petrovici-Matei.

Citeste și:  Programul Festivalului Monodramei Independente 2024 | Centrul Cultural Reduta, între 11-13 octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.