Mai multe nereguli descoperite de polițiștii de frontieră cu ajutorul aplicației eDAC, în ultima săptămână

De la integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră au efectuat 1.142.000 de verificări în aplicația eDAC și aproximativ 57.000 de la începutul acestei luni.

Aplicația este un instrument foarte util care permite efectuarea verificărilor într-un timp scurt în bazele de date relevante ale autorităților române, dar și în cele din Spațiul Schengen și este folosită inclusiv de către echipele mobile din teren, din cadrul structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră.

Un exemplu în acest sens este cazul de astăzi, unde polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia –  Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, au verificat cu ajutorul aplicației eDAC documentele unui vehicul și au constatat faptul că asigurarea obligatorie depășise termenul de valabilitate.

Citeste și:  Influenceri plătiți să facă propagandă electorală pe TikTok. Când devine ilegală campania politică din online?

De asemenea, ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin – ITPF Timișoara, au descoperit, în urma verificărilor efectuate cu aplicația eDAC, un autoturism care figurează ca bun căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autorităţile din România, pe care apoi l-au predat lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

Alte situații descoperite de polițiștii de frontieră cu această aplicație s-au înregistrat pe aeroporturi, unde adulții care însoțeau minori nu aveau documente sau procuri din partea celuilalt părinte care să îi permită continuarea călătoriei, dar și cazuri în care minorul însoțit de către părinți nu deținea un document de călătorie. Acestora nu li s-a permis ieșirea din țară.

Citeste și:  Ce pățești dacă împiedici pe cineva să voteze?

Totodată, aplicația reprezintă un instrument extrem de util pentru echipele formate din polițisti de frontieră și lucrători din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări care legitimează cetățeni ai altor state care se află pe teritoriul României. Astfel, sunt descoperite persoane care se afla în ședere ilegală în țara noastră, cu contracte de muncă ce au expirat sau dețin documente false asupra lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.