Mai sunt doar două zile până la startul Turului României la ciclism

Mai sunt doar două zile până la startul Turului României la ciclism, competiție internațională organizată de Federația Română de Ciclism și partenerii săi, cu sprijinul financiar al Agenției Naționale pentru Sport.

Turul României se va desfăşura anul acesta între 14 şi 18 august, pe un traseu de peste 750 de km.

Sttartul se va da la Deva, iar cele cinci etape vor străbate zone dintre cele mai pitorești ale României, urmând să se încheie cu un circuit la Bucureşti, pe 18 august.

Printre zonele și obiectivele turistice pe care le va străbate plutonul de rutieri se numără Cetățile Deva și Alba Carolina, stațiunea turistică Păltiniș, Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei etc.

Citeste și:  RATBV oferă invitații la două spectacole ale Teatrului Dramatic ”Sică Alexandrescu”

Programul cursei:

🔹 Etapa 1 (14 august): Start Deva – Vinţu de Jos – Sebeş – Vinţu de Jos – Alba Iulia

🔹 Etapa a 2-a (15 august): Alba Iulia – Câlnic – Miercurea Sibiului – Gura Râului – Păltiniş

🔹 Etapa a 3-a (16 august): Sibiu – Agnita – Cârţa – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului – Cristian

🔹 Etapa a 4-a (17 august): Târgovişte – Moreni – Valea Lunga – Proviţa de Sus- Pucioasa – Vulcana Băi – Voineşti – Târgovişte

🔹 Etapa a 5-a (18 august): Circuit Bucureşti

Foto: @Tour of Romania / @Federatia Romana de Ciclism

În Mica Buclă, așa cum este supranumită competiția ciclistă, vor lua startul 25 de echipe din 14 țări: Olanda, Germania, Austria, Cehia, Franța, SUA, Kazahstan, Polonia, Italia, Muntenegru, Bulgaria, Ungaria, Croația și, bineînțeles, România.

Citeste și:  De la dizabilitate la abilitate în doar șase luni – Povestea transformării cu Iulia Dănilă și invitați speciali

Țara noastră va fi reprezentată de echipa națională, de două echipe continentale – Mentorise MLMsuperstars și Vini Monzon – Savini Due OMZ, dar și de două echipe de club – Team Novak și Steaua București.

Cei care vor să parcurgă traseul alături de cicliști o pot face urmărind transmisiunea live a cursei: https://turulromaniei.ro/live/, iar rezumatul fiecarei etape va putea fi vizionat pe TVR.

În ultimele patru ediții, Mica Buclă, un eveniment de referință pentru sportul românesc și una dintre competițiile sportive autohtone cu cea mai îndelungată tradiție, a adunat la start peste 400 de cicliști și aproape 70 de echipe din zeci de țări din întreaga lume.

Citeste și:  34 de cetăţeni străini, opriţi la frontiera cu Ungaria

Mai multe detalii, pe pagina competiției: https://turulromaniei.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.