Mamă și fiică, rănite într-un accident de ATV în Poiana Marului

O zi plină de evenimente pentru salvamontiștii din Zărnești, care au intervenit în două cazuri distincte, duminică, 16 iunie.

Un prim caz, respectiv o persoană în vârstă de 50 de ani, în timp ce se afla pe un traseu din Parcul National Piatra Craiului, s-a confruntat cu o situație delicată, din cauza unei hemoragii provocate de ruperea unei vene varicoase, sângerarea neputând fi oprită. Salvamontistul care a descoperit cazul a fost prompt și a aplicat măsuri de prim ajutor până la sosirea echipajului principal salvamont.

Intervenția la cel de al doilea caz, a fost în Poiana Marului, unde un accident de ATV, s-a soldat cu rănirea gravă a celor două persoane implicate (mamă și fiică). Accidentul a necesitat intervenția mai multor servicii de urgență: o unitate Pompieri / Descarcerare, Politia Rutiera, o ambulanță B2, o unitate SMURD C1, elicopter SMURD Mures și colegii din cadrul Salvamont Brașov.

Citeste și:  Programul Festivalului Monodramei Independente 2024 | Centrul Cultural Reduta, între 11-13 octombrie

Ambele cazuri au subliniat importanța intervenției rapide și coordonate a serviciilor de urgență în situații critice, precum și necesitatea unei pregătiri adecvate pentru cei care se aventurează în zone montane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.