Maramureșul și Brașovul, destinații de top pentru sărbătorile pascale: tradiții, mâncare delicioasă și peisaje uimitoare

Maramureșul a îmbrăcat din nou straie de sărbătoare, iar de Vinerea Patimilor, sute de turiști au sosit deja pentru a se bucura de atmosfera unică a acestei regiuni pitorești. Bucătăria pensiunilor și hotelurilor a fost o explozie de arome delicioase, unde s-au copt cozonaci, pască și pâine tradițională, s-au pregătit fripturi suculente și sarmale pline de savoare.

Turiștii sunt primiți cu căldură și palincă, gata să se desprindă de agitația urbană și să se cufunde în tradițiile vechi de secole ale Maramureșului. Gospodinele lucrează de zor de zile întregi, pregătinând bunătăți care se coc în cuptoare de lemn cu o istorie bogată. Atmosfera este una magică, plină de bucuria reîntâlnirii cu familia și prietenii, de cântece și dansuri tradiționale.

Citeste și:  Mamele care au împlinit 16 ani vor putea decide pentru ele și copilul lor în relația cu instituțiile statului, potrivit unei legi promulgate

Ocupanța pensiunilor și hotelurilor din nordul țării este de 70%, iar o noapte de cazare costă între 350 și 500 de lei de persoană. Prețurile sunt justificate de experiența autentică și delicioasă pe care o oferă Maramureșul.

Și în Brașov, pregătirile pentru Paște sunt în toi. Hotelurile și restaurantele din Poiana Brașov se pregătesc să primească oaspeții cu mese pline de bunătăți tradiționale și o atmosferă festivă. La un hotel de patru stele, un pachet de trei nopți costă 1.500 de lei de persoană, incluzând masa de Paște și o varietate de activități recreative. Gradul de ocupare pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov de Paște este de 85%, demonstrând atractivitatea regiunii pentru cei care doresc un sejur relaxant și plin de savoare, informează observatornews.ro.

Citeste și:  Vouchere de vacanță de 1.600 de lei pentru profesori și angajații din învățământ: Cine se califică

Fie că alegeți Maramureșul cu tradițiile sale unice sau Brașovul cu frumusețea sa montană, Paștele în România promite o experiență de neuitat, plină de bucurie, ospitalitate și delicii culinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.