Mariana Tîrcă primește despăgubiri de 50.000 de euro de la Corona Brașov în urma scandalului de dopaj

Curtea de Apel Brașov a dat o sentință definitivă în litigiul dintre Mariana Tîrcă și Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov, obligând clubul să o despăgubească pe fosta handbalistă cu aproximativ 50.000 de euro.

Sentința vine ca urmare a scandalului de dopaj din 2019, care a dus la retragerea echipei Corona Brașov din Liga Națională de Handbal Feminin. Mariana Tîrcă ocupa la acea vreme funcția de director tehnic al clubului și a fost concediată după scandal.

Ea a contestat concedierea în instanță, solicitând despăgubiri pentru drepturi salariale restante, daune morale și prejudiciu de imagine. Tribunalul Brașov i-a dat câștig de cauză în parte, obligând clubul la plata a aproximativ 44.000 de lei pentru drepturi salariale și 131.000 de lei pentru rezilierea nelegală a contractului.

Citeste și:  Emoție și multă bucurie pentru absolvenții Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov

Clubul a făcut apel, dar Curtea de Apel Brașov a respins cererea, menținând decizia Tribunalului Brașov. În plus, instanța a obligat clubul la plata a 50.000 de lei cu titlu de daune morale și a cheltuielilor de judecată.

Sentința este definitivă și executorie.

***

„Respinge recursul declarat de recurentul pârât Clubul Sportiv Municipal CORONA BRAŞOV, cu sediul în mun. Braşov, B-dul Gării, nr. 21 (în incinta Bazinului Olimpic Braşov), jud. Braşov, împotriva Deciziei civile nr. 343/AP/29.03.2023 pronunţată de Tribunalul Braşov în dos. nr. 2345/62/2021, pe care o menţine. Respinge cererea intimatei reclamante TÎRCĂ MARIANA, CNP **4003, domiciliată în mun. Braşov, str. Tiberiu Brediceanu, nr. 3, jud. Braşov, privind obligarea recurentului pârât la plata cheltuielilor de judecată efectuate în recurs. Definitivă”, se precizează în sentința definitivă a Curții de Apel Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.