Marți, 13 – Ziua informării preventive! Ce activități se vor desfășura în Brașov

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) continuă și în acest an inițiativa europeană, marcând „Ziua Informării Preventive” marți, pe data de 13 august.

Cu această ocazie, vor avea loc activități informativ-educative, menite să crească nivelul de conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele generate de nerespectarea măsurilor și regulilor de comportament în diverse situații de urgență.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” din județul Brașov, în parteneriat cu E.ON România, va organiza puncte de informare preventivă în locuri publice intens frecventate, precum Piața Sfatului și alte zone turistice. Aici, vor fi distribuite materiale tipărite aferente campaniei de informare preventivă.

Citeste și:  Rezoluție – Consiliile Naționale ale Rectorilor din România și Republica Moldova, reunite la Chișinău la Universitatea Tehnică a Moldovei

Totodată, sediile subunităților de intervenție ale inspectoratului vor fi deschise publicului, oferind vizitatorilor ocazia să se familiarizeze cu echipamentele salvatorilor brașoveni și să primească informații esențiale pentru siguranța lor, în cadrul campaniilor de informare preventivă.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” din Brașov va organiza puncte de informare preventivă în diverse centre comerciale din municipiu, între orele 10:00-14:00. Aici, personalul Inspecției de Prevenire va distribui pliante, broșuri și flyere cu măsuri de prevenire adaptate diferitelor situații de urgență. Vizitatorii acestor puncte vor afla principalele reguli de comportament înainte, în timpul și după producerea unor situații de urgență.

Citeste și:  RATBV oferă invitații la două spectacole ale Teatrului Dramatic ”Sică Alexandrescu”

Puncte de informare preventivă vor fi amenajate și în localitățile Făgăraș, Predeal, Victoria, Râșnov și Bran, pentru a facilita informarea comunităților locale asupra importanței prevenirii situațiilor de urgență.

Activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, urmăresc conştientizarea populației asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

„Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător”, transmite ISU Brașov.

Citeste și:  De la dizabilitate la abilitate în doar șase luni – Povestea transformării cu Iulia Dănilă și invitați speciali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.