Masivă distrugere de vaccinuri anti-COVID: Aproximativ 7 milioane de doze eliminate


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că în România au fost sau urmează să fie distruse aproximativ 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

Ministrul a afirmat luni seara că aproximativ 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost distruse sau urmează să fie eliminate în perioada viitoare, iar alte 3 milioane de doze rămân în depozite. În legătură cu litigiul cu Pfizer privind vaccinurile pe care România a decis să nu le mai achiziționeze, Rafila speră că se va găsi o soluție.

”S-au achiziţionat efectiv 36 – 37 milioane de doze, astea sunt doze care s-au şi utilizat. Circa 7 milioane de doze au fost distruse sau urmează să fie distruse în perioada următoare, circa 3 milioane de doze mai sunt în depozite. O cantitate de aproape 29 de milioane de doze pentru care exista angajamentul României să le achiziţioneze nu au mai fost achiziţionate, fac oboectul litigiului cu compania Pfizer”, a declarat Rafila.

Citeste și:  Cetățenii din străinătate vor putea vota prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale

Ministrul Sănătății a explicat că inițial au fost contractate 94 de milioane de doze de vaccin, însă cantitatea a fost redusă ulterior la 80 de milioane.

”Eu sper să găsim o soluie până la urmă, poate o soluţie negociată. Am aruncat destule vaccinuri. Unii dintre producători au fost extrem de corecţi şi înţelegători şi nu au mai continuat solicitările de achiziţionare de vaccin. Moderna de exemplu a încheiat contractul şi nu a mai solicitat achiziţionarea”, a mai declarat Alexandru Rafila, potrvit nesw.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.