Massimiliano Allegri: Educația va curăța stadioanele de rasism

Tehnicianul echipei Juventus Torino, Massimiliano Allegri, a declarat, vineri, că prin educaţie se poate elimina problema rasismului de pe stadioanele din Italia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Cred că se pot lua măsuri de prevenţie pentru orice, iar acum avem şansa să reanalizăm lucrurile. Nu trebuie însă să fie vorbărie, trebuie să se acţioneze. Nu voi tolera rasismul sau orice fel de insultă la adresa celor morţi sau cu privire la tragediile care s-au întâmplat. Din păcate ceva lipseşte în Italia, am pierdut puţin din educaţie şi respect. Nu doar în fotbal, pentru un adevărat nou început trebuie să îi învăţăm pe oameniaceste lucruri din copilărie. Trebuie să mergem la şcoli. Sportul este educativ şi ar fi bine să ne implicăm în şcoli, dar trebuie să o facem împreună”, a spus Allegri, potrivit presei italiene.

Citeste și:  Traseul liniei 140, deviat duminică

El a precizat că oamenii din fotbal trebuie să ştie că vorbele lor pot influenţa oamenii. “Trebuie să fim mai responsabili şi să avem fărâma de inteligenţă necesară pentru a înţelege să nu alimentăm ceea ce este deja acolo, pentru că în Italia nu mai acceptăm înfrângerile sau victoriile. Trebuie să facem asta. Copiii sunt viitorul şi dacă nu îi educăm nu se va schimba nimic. Oprirea meciurilor are doar un impact temporar. Trebuie să prevenim. În stadioane sunt camere de luat vederi care pot surprinde acele persoane. Este simplu: îi vezi, îi prinzi şi nu li se mai permite să intre pe stadion. Îmi place fotbalul italian, este frumos şi este dificil. Cred că trebuie să facem ceva, nu ceva extraordinar, ceva simplu. Trebuie să fie legat de copii, să mergem să vorbimcu ei. Trebuie să petrecem ceva din timpul nostru cu copii în şcoli, să avem un program de educaţie, respect şi viaţă. Trebuie să fie educaţie”, a afirmat tehnicianul.

Citeste și:  Traseul liniei 140, deviat duminică

Allegri a făcut aceste declaraţii în contextul în care, joi, gruparea Internazionale Milano a fost sancţionată cu disputarea a următoarelor două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise, ca urmare a atitudinii rasiste a fanilor săi, care l-a vizat pe Kalidou Koulibaly, la partida cu Napoli. Comisia de Disciplină a ligii italiene a sancţionat Inter pentru “scandări ofensatoare, cu caracter rasist” şi pentru “scandări insultatoare, cu caracter teritorial”, care i-au vizat pe oaspeţi.

La meciul dintre Inter şi Napoli, Koulibaly a fost de mai multe ori ţinta ţipetelor fanilor gazdelor, care imitau maimuţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.