Măsuri suplimentare pentru evitarea răspândirii gripei

Scolile si gradinitele sunt inchise astazi, ca măsură suplimentară pentru evitarea răspândirii virusului gripal.
Săptămâna 14-20 ianuarie a avut un caracter epidemic, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat.
„Dacă şi în cea de-a treia săptămână consecutiv se va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.
„Împreună cu Ministerul Educaţiei, vom continua triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ săptămâna viitoare, odată cu reluarea activităţii în unităţile şcolare. Recomand părinţilor să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare, iar pe parcursul celor patru zile libere să evite expunerea copiilor în colectivităţi”, a declarat ministrul Sorina Pintea, citată în comunicat.
Specialiştii recomandă populaţiei, pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal, să consulte medicul de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care pot stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică folosinţă sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor în vederea reducerii răspândirii virusului; purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale; în funcţie de situaţia epidemiologică, unităţile sanitare sunt responsabile să limiteze accesul vizitatorilor în spitale, în special în secţiile cu risc crescut.

Citeste și:  Pompierii brașoveni se antrenează pentru a lupta cu flăcările: un nou poligon de antrenament la Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.