METEO. Vreme frumoasă în weekend, fără precipitații

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru următoarele zile o vreme în general frumoasă, cu temperaturi maxime care pot depăși pe alocuri 11 grade Celsius. În Capitală, vremea va urmări același tipar, fiind anunțate zile însorite cu temperaturi de până la 9 grade Celsius.
Pe parcusul zilei de sâmbătă, în țară, mizăm pe o vreme în general frumoasă, cu valori termice în jurul celor normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 2 grade în estul Transilvaniei până spre 8 – 9 grade în extremitatea de sud și sud-vest. Cerul va fi variabil cu unele înorări în nord-vest și sud-est, dar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă. De asemenea, vântul va sufla slab până la moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime de sâmbătă spre duminică vor fi cuprinse între -2 și 0 grade, cele mai scăzute valori la polul frigului în estul Transilvaniei – au precizat specialiștii ANM.
Pentru duminică seanunță tot o vreme predominant frumoasă ca aspect, temperaturile urmând să mai crească ușor față de ziua de sâmbătă, astfel încât maximele se vor situa între 1 și 11 grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în vestul și sudul României, iar în noaptea de duminică spre luni, minimele vor fi cuprinse între -8 și 4 grade, și acestea în creștere față de sâmbătă spre duminică.
În București vremea se va păstra caldă și însorită cu maxima de sâmbătă în jur de 7 grade, iar duminică 8-9 grade Celsius. Nu vor fi înregistrate precipitații.
Pentru zona de munte, în stațiuni se anunță o vreme predominant frumoasă, soare, temperaturi în ușoară creștere cu maxime care pot oscila între 4 și 9 grade Celsius pe parcursul zilei, dar nopțile vor mai aduce temperaturi negative, făra precipitații.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.