Micii pasionați de ciclism din județul Brașov sunt invitați la Cursa Copiilor Cristian, eveniment din cadrul Turului României

Vineri, 16 august, începând cu ora 12:00, în Piațeta Cristian, cei mici sunt așteptați la cursa copiilor organizată cu ocazia Turului României. Astfel, copiii cu vârste între 2-14 ani vor avea parte de un traseu special pregătit pentru ei prin care își pot testa abilitățile pe două roți, urmând ca marii câștigători să fie premiați pe scena principală, pe același podium pe care vor urca și profesioniștii din Turul României.

Înscrierile la Cursele Copiilor sunt gratuite și deschise pentru concurenții cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani (inclusiv), după cum urmează:

Categorie FeteCategorie BăiețiAni de naștere
Youth AYouth A2010 – 2011
Youth BYouth B2012 – 2013
Youth CYouth C2014 – 2015
Youth D1Youth D12016 – 2017
Youth D2Youth D22018 – 2019
PișpiricăPișpirică2020 – 2022

Înscrierile se fac exclusiv online aici: https://register.sportic.ro/race-entries/select_race?event=0ccb3c9862b8497d5106c06e97b13603f5df7e49

Citeste și:  Lumea veche a satului, readusă la viață cu ajutorul arhivelor. Proiect cultual inedit în Țara Făgărașului

Toți participanții vor primi medalii de FINISHER, iar primii 3 câștigători de la fiecare categorie, fete și băieți. vor fi premiați pe marea scenă a Turului României cu cadouri speciale. Atmosfera de sărbătoare va fi completată cu muzică și voie bună.

„Acest eveniment reprezintă modalitatea prin care Federația Română de Ciclism atrage copii spre ciclism.Iar cea mai bună măsură a importanței organizării unor asemenea evenimente este dată de faptul că un tânăr care a avut primul contact cu o competiție de ciclism la Cursa Copiilor organizată în Alba Iulia, la Turul României 2018, a ajuns să reprezinte România la Campionatele Europene de MTB pentru tineret, desfășurate la început de august în Suedia”, spune Bogdan Brînză, managerul curselor de copii la Turul României.

Citeste și:  RATBV oferă invitații la două spectacole ale Teatrului Dramatic ”Sică Alexandrescu”

Cursa copiilor este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu Woom Bikes.

A 56-a ediție a Turului României, eveniment organizat de Federația Română de Ciclism, alături de Auchan România, în calitate de partener principal, și Agenția Națională pentru Sport, însumează peste 800 de km și aduce la start 25 de echipe din 14 țări. Competiția începe la Deva, cu prezentarea echipelor, și propune 5 etape care trec prin Alba Iulia, Păltiniș, Sibiu, Cristian (Brașov) și Târgoviște, înainte de a ajunge la finiș, în 18 august, la București.

În județul Brașov ajungem în 16 august, în Etapa 3, care se termină în Cristian:

Citeste și:  Rezoluție – Consiliile Naționale ale Rectorilor din România și Republica Moldova, reunite la Chișinău la Universitatea Tehnică a Moldovei

Vineri, 16 august, Etapa 3

198,7 km pe traseul Sibiu – Agnita – Cârța – Sâmbăta de Sus – Poiana Mărului – Cristian

Start: Sibiu, Piața Mare, ora 09:45

Finiș: Cristian (BV), Strada Morii, între orele 14:19-15:13, în funcție de viteza plutonului

Turul României va fi transmis integral, în direct, pe Digi Sport, dar comunitățile de pe traseu au șansa de a-i încuraja și aplauda pe sportivi. În acest sens, o caravană publicitară va trece cu câteva ore înaintea plutonului, pentru a  împărți materiale promoționale și de încurajare.  Grupurile de inițiativă care doresc să organizeze momente speciale sunt invitate să-și anunțe intențiile la media@turulromaniei.ro, în așa fel încât aceste momente să poată fi surprinse de camerele de filmat și incluse în transmisiunea live de pe Digi Sport. Programul orar al trecerii plutonului ciclist în localitățile de pe traseul Etapei 3 poate fi consultat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.