Mii de brașoveni și turiști s-au bucurat în acest weekend de atmosfera festivă din Piața Sfatului din Brașov

Seria de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă, ,,Decembrie de poveste la Brașov”, a continuat și în acest weekend, iar cel mai important moment fiind sosirea lui Moș Crăciun în Piața Sfatului. Moșul a fost bucuros să îi aștepte pe cei mici lângă Bradul de Crăciun pentru a le asculta poveștile, poeziile și dorințele.

Chiar și fără zăpadă, Brașovul a atras în acest sfârșit de săptămână mii și mii de turiști. Musafirii au luat masa în oraș, au vizitat târgul de Crăciun și s-au plimbat la aer curat. Atmosfera din Piața Sfatului a fost întreținută de Magic FM – Radioul lui Moș Crăciun, care aduce zilnic piese de iarnă direct de pe frecvența radio Magic FM, dar și muzică live, interpretată de tineri artiști brașoveni. Evenimentul a fost prezentat de Adina Deliu și Dragoș Popa.

Zeci de Moși pe motociclete și-au dat și ei întâlnire la Brașov

Zeci de Moși pe motociclete și-au dat și ei întâlnire la Brașov. Ineditul alai a defilat pe bulevardul central al orașului împărțind dulciuri și bucurie. În traseul lor, motocicliștii au făcut un popas în zona Modarom și i-au salutat pe cei aflați la plimbare în centrul orașului. La Brașov a devenit o tradiție ca motocicliștii să organizeze o paradă în preajma sărbătorilor de iarnă și să împartă mici daruri celor pe care îi întâlnesc.

Citeste și:  10 sfinți tămăduitori sărbătoriți în luna mai
Foto. Radio România Brașov.

„Autobuzul lui Moș Crăciun“

Până în 2 ianuarie, operatorul de transport public RATBV îi va transporta, pe cei mici și pe însoțitorii acestora, cu „Autobuzul lui Moș Crăciun“. Moșul va fi prezent în fiecare zi pentru a vorbi cu cei mici, pentru a le răspunde la întrebări și pentru a le oferi cadouri. Accesul este gratuit pentru copii și însoțitorii acestora.

Autobuzul împodobit va pleca în fiecare zi, la ora 17.00, din capătul de linie Roman, pe un traseu ce măsoară 35 de km și care va fi parcurs în circa 180 de minute.

Odată cu lăsarea serii, tot centrul istoric, împodobit festiv, a radiat. Bradul, cel mai înalt din țară, a fost locul preferat pentru fotografii. La un mic studio foto instant, așezat strategic lângă brad, a fost permanent coadă. Printre căsuțele cu dulciuri și suveniruri a fost forfotă continuă. Cei mai căutați în această perioadă sunt comercianții care vând preparate calde. Acolo unde miroase a vin fiert, mere coapte cu scorțișoară sau a sarmale.

Citeste și:  Apartamentele din Brașov depășesc Bucureștiul ca preț! Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș

Patinoar GRATUIT în Piața Sfântul Ioan

Patinoarul din Piața Sfântul Ioan este deschis de luni-vineri, în intervalul 14:00 – 21:30, dar si sâmbăta și duminica si de sărbători, în intervalul 10:00 – 21:30. Accesul este GRATUIT în limita celor 150 de persoane, cât este capacitatea sa maximă, iar cine nu are patine poate închiria tot în mod gratuit. Fiecare serie are o durată de 90 de minute, urmată de un timp de 30 de minute pentru curățarea și refacerea gheții. Așadar distracție la maxim și multă mișcare!

Nu au lipsit nici amenzile

Amenzi usturătoare pentru agenţii economici din Piaţa Sfatului din Braşov, care nu au respectat legislaţia în vigoare la Târgul de Crăciun. Peste 40 de poliţişti de la Serviciul economic au controlat activitatea comercianţilor şi au aplicat 21 de amenzi, de peste 65.000 de lei. În total, 60 de agenţi economici şi persoane fizice autorizate s-au supus controlului, iar pentru trei dintre aceştia s-a dispus prezentarea la poliţie. Acţiunea poliţiştilor vine pe fondul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, iar Târgul de Crăciun pare să fie un paradis al celor care vor să înşele fără a emite bon fiscal cumpărătorilor sau care nu aveau acte de provenienţă a mărfurilor. În această operaţiune, au fost verificate inclusiv mijloacele de transport care nu aveau acces în zonă.

Citeste și:  Minivacanță în siguranță! Datorită sistemului preventiv de ordine și siguranță publică adoptat la nivel național

Evenimentele lunii decembrie se vor desfășura, în continuare, în mai multe zone din Brașov, precum și în instituțiile de cultură sau în cinematografele din oraș. Primăria Municipiului Brașov promite un „Decembrie de poveste în orașul de la poalele Tâmpei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.