Mike Godoroja și Marius Mihalache au lansat o nouă piesă care nu mai respectă nicio regulă din trecutele lor colaborări: „La Chilia-n port”

Mike Godoroja și Marius Mihalache au lansat o nouă piesă care nu mai respectă nicio regulă din trecutele lor colaborări. Este un cântec protest, te provoacă, te implică și te face complice. Este o doină de pușcărie și un blues în același timp. O realizare a lor fără precedent.

De pe net l-au aflat pe Puiu Spiru, lăutarul deportat. Într-o după amiază de toamnă au plecat în Deltă ca să înțeleagă cine a fost. Puiu Spiru s-a născut în 1926 în Luncavița,Tulcea. Părinţii lui erau oameni înstăriţi din comună, familie de senatori de Tulcea. În 1947 partidul comunist îi trimite părinţii la canal, le confiscă proprietăţile, iar el este exmatriculat de la Conservator şi trimis la muncă silnică la Bicaz. În aceşti ani este bătut, batjocorit, distrus psihic de liderii noului partid. După o viaţă extrem de chinuită, a fost înmormântat în cimitirul săracilor din Galaţi. Puiu Spiru a compus cântecul „La Dobrogea” în 1948, aflat la muncă silnică la Bicaz. Acest cântec este interpretat astăzi sub denumirea de „𝗟𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗶𝗮-𝗻 𝗽𝗼𝗿𝘁”.

Citeste și:  Lidl pregătește deschiderea unui nou magazin, în Râșnov, pe 30 septembrie

După trei ani de căutări estetice și de experiențe de sunet, de lucru fără odihnă în studio, au reușit o variantă neașteptată la această doină de pușcărie. De acum Mike și Marius pornesc pe un drum altfel: 𝗟𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗹𝗶𝗮-𝗻 𝗽𝗼𝗿𝘁.

Despre Mike Godoroja

Cariera lui Mike înseamnă o poveste cu foarte multe capitole… Poate prea multe! Peste 1000 de emisiuni radio si tv, peste 1500 de concerte, 8 Festivaluri ca director artistic, peste 30 albume ca producator artistic. Este un vis frumos ! De la prima lui formație PHOEBUS, de la Festivalurile de jazz neoficiale organizate în timpul facultății, până la emisiunile de televiziune cu Florian Pittiș și Florian Lungu, la 14 ani de albume cu formația Iris ca producător, colaborări cu Felicia Filip, Marius Popp, Johnny Răducanu, Laura Stoica, la realizarea primului festival de Jazz în România după 1990 cu Chick Corea, la aducerea în România a lui Ray Charles, James Brown sau Jimmy Smith și până azi când împlinește 26 de ani cu formația Mike Godoroja & Blue Spirit.

Citeste și:  RATBV oferă invitații la două spectacole ale Teatrului Dramatic ”Sică Alexandrescu”
https://www.youtube.com/watch?v=yOmHpnX-JaU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.