Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: sfaturi cu privire la rezervarea cazărilor pentru sejururi cât mai plăcute

Urmează o perioadă de vacanță alături de familii și prieteni. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului își dorește să aveți parte de un sejur fără probleme și să beneficiați de condițiile de cazare promise, de aceea recomandă să luați câteva măsuri de precauție înainte de a face o rezervare sau de a efectua plata pentru aceasta.

Dacă doriți să vă organizați vacanța pe cont propriu în România, indiferent de platforma online pe care o consultați sau de recomandările primite pentru alegerea cazării, verificați pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) dacă unitatea este clasificată înainte de a lua decizia finală!

🔍 Lista structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare: https://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

De ce este important acest lucru? Clasificarea unităților de cazare este obligatorie și are ca scop prioritar protecția turiștilor, constituind o formă codificată de prezentare a nivelului de confort și a ofertei de servicii.

Prin verificarea clasificării, vă asigurați că standardele de calitate sunt respectate, în funcție de numărul de stele sau margarete acordate unității de cazare. În caz contrar, puteți depune online o sesizare, care poate fi mult mai ușor soluționată.

Toate unitățile de cazare autorizate, indiferent de tipul acestora, au obligația de a emite bon și/sau factură fiscală. În plus, doar structurile clasificate pot primi vouchere de vacanță ca metodă de plată.

Dacă, însă, veți întâmpina probleme, MEAT este alături de dumneavoastră și în cursul minivacanței ce urmează! Două echipe din cadrul Direcției Control Turism se vor afla în zona stațiunilor turistice de la malul Mării Negre pentru soluționarea reclamațiilor. Astfel, inspectorii vor putea fi sesizați cu privire la eventualele nereguli legate de spațiile de cazare la numărul de telefon 0725-926.762.

Citeste și:  Testul de la Evaluarea Națională de clasa a II-a va dura mai mult. Ce alte noutăți au fost anunțate pentru anul şcolar 2024-2025

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului vă încurajează să fiți precauți și să verificați cu atenție detaliile cazării pentru a evita eventualele neplăceri și pentru a avea parte de momente cât mai relaxante în timpul dumneavoastră liber.

Călătorește informat și în siguranță! Sesizările pot fi depuse aici: https://shorturl.at/1W0D1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.