Ministerul Educației a lansat proiectul „Politici și resurse pentru școli sigure și suportive”

Ministerul Educației în colaborare cu UNICEF și Direcția Generală pentru Sprijinirea Reformelor Structurale a Comisiei Europene (DG REFORM), a lansat proiectul „Politici și resurse pentru școli sigure și suportive”.

Acesta se va derula în următorii doi ani și are ca obiectiv general promovarea unui mediu școlar sănătos și sigur în care învățarea socială și emoțională, sprijinul psihosocial și sănătatea mintală fac parte din cultura și practica curentă a fiecărei școli, ca abordare la nivelul școlii în ansamblu.

„Asigurarea unui mediu primitor și susținerea dezvoltării socio-emoționale a copiilor trebuie să devină una dintre prioritățile comunităților școlare. Ministerul Educației vine în sprijinul profesorilor și al directorilor cu resurse dedicate, la standarde europene, care vor fi elaborate și pilotate în cadrul acestui proiect. Această inițiativă este o continuare a eforturilor mele și ale Ministerului de combatere și prevenire a violenței și a consumului de droguri în mediul școlar”, Ministrul Educației, Ligia Deca.

Citeste și:  Caravana ROENEF, proiectul dedicat promovării eficienței energetice - desfășurat și la Brașov, a ajuns la final

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Suport Tehnic și implementat de Ministerul Educației, cu asistența tehnică a UNICEF și în cooperare cu Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.