Ministerul Justiției a publicat ieri anunțul privind selecţia magistratului de legătură care urmează a fi trimis în Republica Italiană

Ministerul Justiției reia procedura privind selectarea magistratului de legătură care urmează a fi trimis în Republica Italiană. Dosarele de candidatură pot fi depuse până la data de 10 iulie. Acestea pot fi transmise electronic, la adresa de e-mail: mag.leg.it@just.ro

Cu referire la reluarea procedurii privind selectarea magistratului de legătură în Republica Italiană, ministra justiției, Alina Gorghiu, a declarat următoarele: „Rolul magistratului de legătură român este foarte important în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie penală și civilă.

Italia se află în clasamentul țărilor din care au fost aduși cei mai mulți fugari. Dar și una dintre țările în care și-au găsit refugiul mai mulți fugari români celebri. Este imperios ca statul român să aibă un magistrat de legătură în Italia. O persoană care să accelereze toate formele de cooperare judiciară în materie penală și civilă, după caz. Să faciliteze schimbul de informații și de date dintre cele două state.

Citeste și:  Începe „Săptămâna Comediei“ la Brașov

Fac apel către magistrații români să se înscrie la această procedură de selecție. Statul român are nevoie de dumneavoastră pentru a aduce înapoi în ţară fugarii.”

Condițiile și documentele necesare înscrierii, precum și calendarul concursului pot fi consultate aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.