Ministerul Muncii: Fiecare copil are dreptul să meargă la școală, să învețe și să viseze la un viitor mai bun

Fiecare copil are dreptul să meargă la școală, să învețe și să viseze la un viitor mai bun. Prin programe dedicate, copiii vulnerabili care se confruntă adesea cu lipsa resurselor și discriminarea pot avea o șansă la un trai decent, transmite Ministerul Muncii.

„Întâlnirea de astăzi (n.r. 28 februarie), de la Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, cu Anna Riatti, reprezentant UNICEF în România, a arătat că împreună putem construi o Românie în care fiecare copil este protejat, are acces la servicii medicale gratuite, acces la educație gratuită, dar și condiții de locuire adecvate nevoilor lor. Serviciile sociale reprezintă sprijinul vital de care au nevoie copiii vulnerabili și familiile lor. Acestea oferă protecție, consiliere și acces la resurse pentru o copilărie frumoasă și un viitor mai sigur”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Citeste și:  Alertă meteo de la ANM. Cod galben de vânt puternic şi viscol. Meteorologii anunță ploi, lapoviţă şi ninsoare

Ministerul Muncii şi UNICEF au un parteneriat solid, iar discuțiile de din cadrul acelei ședințe au vizat prioritățile pentru o colaborarea comună și în 2025 între minister și UNICEF.

”Prin servicii de educație și îngrijire timpurie gratuită, educație de calitate, condiții de locuire adecvate, servicii de îngrijire medicală gratuite, nutriție sănătoasă, fiecare copil trebuie să aibă șansa de a se dezvolta, de a învăța și de a se afirma profesional și vocațional. Fiecare copil contează! Și copilul născut în sărăcie și copilul născut cu dizabilități contează și copilul abandonat contează! Fiecare copil al nostru contează și pentru asta trebuie să facem tot ceea ce ține de noi!”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale.

Citeste și:  Noaptea Muzeelor 2025 nu va fi organizată la nivel național

Finanțarea europeană a unor proiecte strategice pentru dezvoltarea României, prin care 2.000 de comunităţi rurale din țara noastră vor beneficia de servicii sociale esenţiale, iar asta înseamnă acces la educaţie, servicii de protecţie socială şi sănătate, dar și “Consolidarea capacității de răspuns la violența împotriva copiilor”, reprezintă oportunități prin care colaborarea la nivel tehnic dintre minister și UNICEF se poate concretiza în acțiuni care să ducă la reducerea gradului de excluziune socială pentru grupurile vulnerabile.

Implementarea Garanției pentru Copii va ajuta România să reducă excluziunea socială și sărăcia infantilă, asigurându-le copiilor acces la servicii esențiale. UNICEF și-a exprimat deschiderea pentru o colaborare strânsă, astfel încât România să reușească să reducă numărul copiilor expuși riscului de sărăcie sau excluziune socială cu cel puțin 500.000 până în 2030, contribuind semnificativ la obiectivul general al Uniunii Europene, de 5 milioane de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-robot
FriendlyCaptcha ⇗

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.