Ministerul Muncii și Solidarității Sociale organizează primul Târg de oferte de formare profesională

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în calitatea sa de Coordonator național al Agendei Europene pentru învățarea în rândul adulților, organizează marți, 22 octombrie 2024, primul Târg de oferte de formare, un eveniment dedicat tuturor adulților interesați să își dezvolte competențele profesionale și personale.

Evenimentul reunește peste 20 de furnizori de formare profesională, centre de formare, centre de evaluare a competențelor cu o ofertă de peste 530 programe de formare. Participanții vor putea obține oferte de formare pentru programe de calificare, perfecționare, specializare în diferite domenii și programe de competențe cheie (digitale, limbi străine, antreprenoriale).

Facilitarea întâlnirii directe a adulților care au nevoie de programe de formare cu furnizorii se înscrie în acțiunile demarate în perioada Anului European al Competențelor, cu scopul stimulării  învățării pe tot parcursul vieții, oferind posibilitatea indivizilor, dar și companiilor, să se implice în procesul de tranziție către o economie verde și digitală.

Citeste și:  Mergi la vot? Ce nu ai voie să faci în cabină

Târgul de oferte de formare va avea loc la Biblioteca Națională – sala Atrium (acces prin intrarea din bulevardul Mircea Vodă), în intervalul orar 10.00-13.00. Persoanele interesate să urmeze programe de formare sau să-și îmbunătățească competențele vor putea obține informații direct de la furnizori.

”Schimbările majore din piața forței de muncă, cauzate de evoluțiile tehnologice rapide, digitalizare, automatizare, schimbări demografice și migrație, reprezintă provocări majore atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru adulții care trebuie să se adapteze continuu acestor transformări. Acțiunile de acest tip vin să sprijine actorii din piața muncii în procesul de adaptare la schimbările care apar, prin dobândirea de noi competențe și actualizarea competențelor deținute de angajați. Investiția în formarea profesională aduce valoare adăugată atât pentru lucrători, cât şi pentru angajatori, pentru că doar având competențele corespunzătoare, oamenii vor fi pregătiți pentru locuri de muncă de bună calitate și își vor putea valorifica potențialul”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Citeste și:  Ce pățești dacă împiedici pe cineva să voteze?

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Împuternicirea adulților prin formare de competențe în România”- MAEST RO (Making adults empowered by skills training in Romania) finanțat din programul ERASMUS+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.