Ministrul culturii, Raluca Turcan, efectuează o vizită în Franța, la Paris, în perioada 24 – 27 martie 2024

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, se află într-o vizită oficială în Franța, pe durata căreia va participa la mai multe întâlniri și evenimente ce vizează buna colaborare româno-franceză în domeniul cultural.

Programul ministrului culturii include o întrevedere cu omoloaga sa, doamna Rachida Dati, pe agendă fiind incluse prioritățile și proiectele culturale comune ale celor două state.

De asemenea, doamna ministru Turcan va fi prezentă la avanpremiera expoziției „Brancusi: L’art ne fait que commencer”, găzduită de Centrul Pompidou și organizată în parteneriat cu Ambasada României în Franța și Institutul Cultural Român.

Cea mai mare retrospectivă dedicată lui Brâncuși în ultimele trei decenii, expoziția aduce publicului peste 200 de sculpturi, fotografii, desene, filme și documente de arhivă din atelierul parizian al artistului, lucrări importante provenind din România, de la Academia Română, Muzeul Național de Artă al României și Muzeul de Artă Craiova, dar și de la importante instituții internaționale, precum Tate Modern, MoMA, Guggenheim Museum, Philadelphia Museum of Art, The Art Institute of Chicago, Dallas Museum of Art.

Citeste și:  RATBV oferă invitații la două spectacole ale Teatrului Dramatic ”Sică Alexandrescu”

Pe durata vizitei sale, ministrul culturii va mai participa la o serie de întrevederi cu E.S. Ambasador Simona Miculescu, Delegat Permanent al României la UNESCO și Președinte al celei de-a 42-a Conferințe Generale UNESCO, cu domnul Dominique Boutonnat, Președintele Centre National du Cinéma et de l’İmage, și va întâlni, la Institutul Cultural Român, o parte din operatorii culturali români care activează în Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.