Mitropolitul Adealului a sfințit catapeteasma bisericii Sfântul Nicolae din Șimon-Nou, județul Brașov

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Adealului, a sfințit catapeteasma bisericii cu hramul Sfântului Ierarh Nicolae din Parohia Șimon-Nou, județul Brașov. Slujba religioasă a fost oficiată în după-amiaza Duminicii Sfinților Români, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Catapeteasma bisericii a fost refăcută, iar icoanele au fost restaurate pentru că se aflau într-o stare avansată de degradare.

„Am venit în comunitatea dumneavoastră cu multă dragoste, cu multă răbdare. Am venit să ne încurajăm unii pe alții, să vă binecuvântăm pe dumneavoastră și lucrările pe care le-ați făcut aici, rodul muncii împreună. Iconostasul este foarte frumos, cu picturi foarte frumoase și vă cinstim pentru eforturile dumneavoastră”, spus ierarhul.

Preotul paroh Ionuţ Marius Olteanu de Parohia Șimon-Nou a fost hirotesit iconom stavrofor.

Citeste și:  IMM-urile brașovene au un mediator în relația cu instituțiile statului

„Bucurie mare a fost astăzi în comunitatea noastră din satul Șimon pentru că l-am avut în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu. Iconostasul bisericii noastre a fost restaurat anul trecut pe cheltuiala credincioșilor din Șimon și bucuria este mare pentru că ei au înțeles că, dacă înaintașii noștri au zidit această biserică măreață, ei trebuie să o îngrijească și să trudească pentru ca acest locaș să fie înfrumusețat”, a spus părintele Ionuț Marius Olteanu.

Credincioșii din localitate au venit în număr mare pentru a participa la acest eveniment importat din viața comunității lor, iar la finalul slujbei au avut ocazia să asculte mai multe cântări religioase interpretate de Grupul psaltic „Tronos”.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.