Mix TV și-a oprit emisia după 25 de ani: O declarație emoționantă a Oneliei Pescaru

Televiziunea Mix TV, parte a trustului Mix, și-a încetat emisia începând cu data de 1 aprilie 2024. Postul de televiziunea a dispărut din peisajul media brașovean după 25 de ani de existență. Deși aparent o farsă de 1 aprilie, sfârșitul postului era previzibil, marcat de o agonie prelungită.

Mix TV se alătură astfel altor televiziuni locale dispărute în ultimii ani, printre care Antena 1 Brașov și Realitatea Brașov. Ultima televiziune locală care s-a închis a fost TVS Brașov, la începutul anului 2016.

Jurnalista Onelia Pescaru, cea care a condus Mix TV timp de 22 de ani, a scris o declarație emoționantă în care vorbește despre sfârșitul postului, despre sacrificiile făcute și despre recunoștința pentru tot ce a trăit acolo.

Citeste și:  Piețele agroalimentare din Brașov, sub lupa controlului polițiștilor

Ea vorbește cu nostalgie despre anii petrecuți la Mix TV, subliniind că a fost o experiență care a format-o ca om și ca profesionist. „Am ales însă să o pansez cu… recunoștință. Pentru ceea ce sunt și pentru ceea ce am devenit în toți acești ani. Pentru întâmplările minunate pe care le-am trăit.”

Motivele financiare sunt invocate ca principală cauză a dispariției Mix TV, trusturile de presă fiind afaceri guvernate de bani, nu de pasiune. Jurnaliștii, considerați cronicari ai clipei, sunt supuși unui flux continuu de informații, unde munca lor, deși grea și frumoasă, este efemeră, potrivit Oneliei Pescaru.

Declarația Oneliei Pescaru este un omagiu adus Mix TV, dar și o reflecție profundă asupra vieții, a timpului care trece și a valorilor care rămân. Mesajul transmis este unul de recunoștință, de acceptare și de optimism, subliniind ideea că nimeni nu ne poate lua ceea ce am acumulat în minte și în inimă.

Citeste și:  Brașovul, performanțe bune în materie de reciclare a ambalajelor! 23 de localități din România nu au returnat niciun ambalaj reciclabil în martie

Pe parcursul existenței sale, Mix TV a format mulți jurnaliști talentați care au contribuit la informarea corectă și obiectivă a brașovenilor. De la emisiuni de știri și dezbateri politice la programe de divertisment și culturale, Mix TV a avut o gamă variată de programe care au atras un public numeros.

Televiziunea Mix TV a fost fondată în 1997 de către Aristotel Căncescu, fost președinte al Consiliului Județean Brașov.

3 thoughts on “Mix TV și-a oprit emisia după 25 de ani: O declarație emoționantă a Oneliei Pescaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.