Mozart și virtuozitatea violoncelului: un spectacol magic la Sala Patria, pe 4 aprilie! Solistul serii va fi violononcelistul bulgar Atanas Krastev

Joi, 4 aprilie, melomanii sunt invitați la Sala Patria, unde se vor putea bucura de o seară încântătoare, sub conducerea dirijorului Leonard Boga, cu participarea extraordinară a violoncelistului bulgar, Atanas Krastev. Această întâlnire muzicală va începe cu Simfonia nr. 1, o capodoperă timpurie a lui Wolfgang Amadeus Mozart, fiind compusă în 1764 când acesta avea doar opt ani.

Seara va continua cu Concertul pentru violoncel nr. 2 în Re major de Joseph Haydn, care surprinde prin amestecul său de virtuozitate și grație, fiind considerată una dintre cele mai provocatoare lucrări pentru orice violoncelist.

În încheiere, publicul se va putea bucura de profunditatea Simfoniei nr. 44 în mi minor, semnată tot de Joseph Haydn, cunoscută și sub numele de „Funebra”. Această lucrare, marcată de intensitatea sa afectivă, ar fi fost aleasă de compozitor în anii săi de bătrânețe pentru a răsuna la propria sa înmormântare. Nu se știe dacă acest lucru este adevărat sau nu, dar știm că simfonia nu a fost interpretată la serviciile comemorative ținute în onoarea compozitorului austriac.

Citeste și:  Noi decizii ale comisiei de circulație! O parte dintre hotărâri vizează reglementarea circulației pe mai multe străzi din Brașov

Biletele pentru acest concert sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.