Municipiul Făgăraș primește finanțare pentru un centru de colectare deșeuri: Un pas important pentru un oraș mai verde

Municipiul Făgăraș primește finanțare nerambursabilă pentru implementarea proiectului „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar” în municipiul Făgăraș, județul Brașov. Viitorul centru va funcționa pe strada Negoiu, nr 147.

Un centru de colectare prin aport voluntar (CAV) este un spațiu special amenajat unde cetățenii vor putea aduce în mod voluntar anumite tipuri de deșeuri care nu pot fi colectate prin sistemul obișnuit sau prin programul de colectare selectivă existent.

Înființarea centrului de colectare prin aport voluntar va genera o serie de beneficii:

  • reducerea cantității de deșeuri depozitate ilegal (cetățenii vor avea posibiliteatea de a se debarasa de deșeurile voluminoase sau periculoase, ce nu pot fi colectate prin sistemul obișnuit)
  • creșterea ratei de reciclare prin gestionarea eficientă a deșeurilor și reducerea cantității de deșeuri depozitate în gropile de gunoi
  • un impact pozitiv semnificativ asupra mediului
Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Valoarea totală a finanțării nerambursabile a proiectului ”Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar” este de 3.380.913,04 lei (fără TVA), la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile, în valoare de 727.873,48 lei.

În acest sens, în data de 6 martie 2024 a fost semnat contractul de achiziţie publică de lucrări nr. 32416 având ca obiect execuția lucrărilor la obiectivul de investiții: „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar” în Municipiul Fagaras, Județul Brasov.

Valoarea totală a contractului pentru lucrări este de 2.493.925,91 lei (2.095.736,06 lei fără TVA, la care se adaugă cota legală de TVA în sumă de 398.189,85).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.